La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Eleccions al Parlament

CiU perd dos escons a la demarcació de Tarragona, que veu com Ciutadans obté representació

ERC creix dos escons, mentre PP i IC mantenen la representació que ja tenien.

25/11/2012 | Per NW Revista de Reus

CiU ha guanyat les eleccions a la demarcació de Tarragona, però, seguint la tònica de tot el país, ho ha fet perdent dos escons en relació al resultat de fa dos anys. Una de les principals novetats d'equests comicis és el fet que Ciutadans obté per primer cop representació per Tarragona (un escó), en bona part, pels excel·lents resultats obtinguts a Tarragona ciutat (11,8 % dels vots) i Reus (8,55 %). Els resultats fan que a la demarcació ERC sigui la segona força política, un fet que no havia passat mai. La formació de Junqueras obté tres escons. Val a dir que ERC passa per davant del PPC per molt poques desenes de vots, com podeu veure al gràfic adjunt.

El PSC acaba com a quarta força política a la demarcació. Perd un escó, i ho fa amb una sensació d'alleugiment tenint en compte que les enquestes encara els donaven una devallada més intensa. Ciutadans, amb més de 25 mil vots, es converteix en cinquena força, seguida d'Iniciativa, que manté la mateixa representació obtinguda el 2010.

D'entre les forces que no han obtingut representació, a destacar la CUP, que, tot i superar el llindar del 3% que la llei marca per poder obtenir representació, no ha obtingut prou vots com per obtenir un diputat per Tarragona.

Els diputats que representaran les 10 comarques del Camp i de l'Ebre són:

Per CiU: Albert Batat, Anna Solé, Carles Pellicer, Meritxell Roigé, Victòria Forns, Annabel Marcos i Joan Sardà.

Pel PP: Rafael Luna, Jordi Roca, Alícia Alegre.

Per ERC: Josep Andreu, Josep Lluís Salvadó i Teresa Vallverdú.

Per PSC: Xavier Sabaté, Núria Segú i Núria Ventura.

Per Ciutadans. Matias Alonso.

Per IC: Hortènsia Grau.

 

Notícies relacionades
POLíTICA | A dues hores del tancament dels col·legis
A les sis de la tarda la participació a Reus s'incrementa en prop de set punts en relació al 2010

25/11/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Continua l'augment de la participació dels votants reusencs en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya. Si la una del migdia la diferència era de quasi quatre punts, a les sis de la tarda l'increment s'ha fixat ja en prop de set punts de diferència. Així, a dues hores de tancament dels col·legis electorals han votat 36.489 reusencs mentre que fa dos anys, aquesta xifra era de 31.242. Una tònica que segueix la tendència a tot Catalunya si bé a la capital del Baix Camp és unes dècimes inferior. El col·legi electoral ubicat a l'escola Prat de la Riba continua sent el centre que ha rebut una major participació amb 2.726 vots.

POLíTICA | Eleccions al Parlament
CiU guanya a Reus, però perd 1200 vots en relació al 2010

25/11/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Els resultats electorals a Reus han tingut un nivell similar de sorpresa als resultats generals de Catalunya. Ha guanyat CiU, però per sota del que s'esperava. En relació a fa dos anys, destaca el fet que el PP ha passat al davant del PSC, malgrat que els socialistes aguanten el cop, tenint en compte el que s'esperava. Tot plegat,en una jornada amb una participació a la ciutat del 66,05 per cent dels electors.