La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Diada Nacional

Avancen l'acte institucional de la Diada a la vigília, el dia 10

29/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Vicenç Villatoro

Vicenç Villatoro

L'Ajuntament de Reus ha decidit avançar l'acte institucional de la Diada Nacional previst inicialment pel mateix dia 11 de Setembre al vespre, i se celebrarà el dia 10, a les 8 del vespre, al Saló de Plens del palau municipal. La raó esgrimida pel canvi és una qüestió d'agenda plantejada pel conferenciant, l'escriptor i director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro.

El canvi farà possible que el mateix Villatoro i els regidors de l'Ajuntament puguin anar a Barcelona el dia 11 a la tarda a participar a la gran manifestació que es prepara en favor del Pacte Fiscal (per als uns) i la independència (per als altres). Justament ahir, un cop es va confirmar que el president Mas no assistiria a la manifestació, Convergència Democràtica es va mobilitzar a tot Catalunya, i també a Reus, fent preparatius perquè militants puguin desplaçar-se a Barcelona. Diverses entitats, com Òmnium Cultural o l'Assemblea Nacional Catalana fletaran diversos autobusos per facilitar l'anada a Barcelona dels ciutadans interessats a participar de l'acte convocat per l'Assemblea.

Recordem que Vicenç Villatoro, director de l’Institut Ramon Llull, va ser convidat a pronunciar el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya, en un acte que finalitzarà amb el cant dels Segadors, que enguany anirà a càrrec de la Coral de l’Escola Alberich i Casas.

Vicenç Villatoro i Lamolla (Terrassa, 1957), és escriptor i periodista. Com a escriptor ha publicat una dotzena de novel·les, entre les quals "Evangeli gris", "Memòria del traïdor", "La claror de juliol", "Hotel Europa" i "La ciutat del fum". Ha obtingut els principals premis de la literatura catalana. Ha publicat llibres de poesia, memorialístics, de divulgació i d’assaig polític. Els seus darrers llibres son el poemari "Sense invitació" (2011), "Moon River" (2011) i "Amb Déu o sense" (2012).

Com a periodista, ha treballat al Diari de Terrassa, El Correo Catalán, Avui i TV3. Va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (2002-2004). També en el món del periodisme, ha col·laborat com a articulista en diversos mitjans (Avui, El Periódico, El País, El Temps, Catalunya Ràdio i Com Ràdio, entre d’altres) i ha estat professor de Gèneres d’Opinió a la Facultat de Ciències de la Informació de la UAB. Villatoro va ser director general de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya (1997-2000). Entre els anys 1999 i 2002, va ser diputat al Parlament de Catalunya per CiU.