La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Diada Nacional

24 autobusos sortiran de Reus per anar a la manifestació de Barcelona

Vicenç Villatoro recorre a la història en el seu parlament a l'acte institucional de Reus

11/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Vicenç Villatoro, durant la seva intervenció a l'acte institucional de Reus.

Vicenç Villatoro, durant la seva intervenció a l'acte institucional de Reus.

L'Assemblea Nacional Catalana-Reus per la Independència ha contractat  24 autbusos a Reus, 53 a la resta del Baix Camp i 134 en tot el Camp de Tarragona per assistir a la manifestació que, sota el lema "Catalunya, nou Estat d'Europa" l'entitat ha convocat per la tarda de la Diada Nacional a Barcelona. La xifra no compta amb les desenes d'autobusos contractats per altres entitats o formacions polítiques que han volgut facilitar als seus socis o militants la presència a la manifestació.

El govern municipal, a l'ofrena del Baluard

Mentrestant, durant el matí de la Diada han estat diverses les entitats i formacions polítiques que han fet la tradicional ofrena a la Plaça del Baluard.L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest matí la representació del consistori de Reus en l’ofrena floral a la plaça del Baluard, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Després de la corporació municipal han fet la seva ofrena diverses entitats de la ciutat, acompanyats per un trio de clarinets del conservactori de música, que ha interpretat Els Segadors. L’ofrena floral s’ha realitzat a la plaça del Baluard, on hi ha instal·lada una placa en homenatge als reusencs i les reusenques que van defensar les llibertats i les institucions catalanes durant la guerra de successió.


Dilluns al vespre, unes 250 persones van participar en la marxa de torxes per la independència convocada per l'esquerra independentista de la ciutat. L'entitat té convocada manifestació pel dia 11 a la tarda, a Reus, amb presència de les entitats de l'esquerra independentista del Camp de Tarragona, sota el lema "Ni Pacte Fiscal ni pacte social. Independència". La manifestació s'ha convocat a 2/4 de 8 al Mercat Central.

Mentrestant, Reus celebrava dilluns al vespre l'acte institucional de commemoració de l'11 de setembre, al qual s'havia convidar enguany l'escriptor i director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro. Villatoro va fer un discurs molt basat en la història, comparant la situació del 1714 amb l'actual. L'acte es va tancar amb el cant dels Segadors acompanyat per la coral infantil de l'Escola Alberich i Casas.

 

Notícies relacionades
POLíTICA | 11 de Setembre
Multitudinari acte per la independència al Bartrina

06/09/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'Assemblea Nacional Catalana i Reus per la Independència van aconseguir ahir omplir el Teatre Bartrina de gom a gom en l'acte final de la campanya de cara a la manifestació que sota el lema "Catalunya, nou Estat d'Europa" està convocada per la Diada Nacional a Barcelona, per a la qual està previst que es lloguin 40 autobusos per desplaçar-s'hi. Els missatges centrals de l'acte d'ahir deien que ara és el moment d'aconseguir la independència.