La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Síndic de Greuges

Pere Pagès pren possessió com a nou Síndic de Greuges de la ciutat de Reus

30/01/2012 | Per Joan Carrion

Carles Pellicer i Pere Pagès, en el Ple celebrat divendres passat.

Carles Pellicer i Pere Pagès, en el Ple celebrat divendres passat.

El nou Síndic de Reus va oficialitzar el seu càrrec divendres passat en un Ple Municipal en el que va rebre el suport majoritari dels grups polítics municipals, després d'una votació en la que la CUP va optar finalment per l'abstenció. Pere Pagès va néixer a Reus el 8 d’octubre de 1946. És llicenciat en Dret a la Facultat de Barcelona. Va començar a exercir com advocat a Reus l’any 1971, amb despatx propi, fins que es va jubilar l’any passat. També té el títol d’Agent de la Propietat Immobiliària; i és membre de diverses entitats: Club Rotary de Reus, Fundació Gresol, Confraria Gastronòmica de la Costa Daurada, Centre de Lectura, i del Círcol.

La Sindicatura de Greuges Municipal té com a finalitat defensar els drets de la ciutadania en les seves relacions amb l'Ajuntament de Reus i els organismes que en depenen.

L'objectiu de la Sindicatura Municipal de Greuges és enfortir els mecanismes de la democràcia obrint nous canals de comunicació entre els ciutadans i ciutadanes i els òrgans locals de poder i decisió.

El nou síndic iniciarà les seves funcions a les noves dependències de la institució, al raval de Robuster.

L’alcalde -i la resta de portaveus municipals- van agrair la tasca que han desenvolupat els síndics que han precedit Pere Pagès en el càrrec: Ramon Marcer, Francesc Palacín i, en especial, Misericòrdia Vallès, que en els últims mesos ha desenvolupat el càrrec en funcions.