La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures 'irregulars'

CiU i PP decideixen personar-se en el cas INNOVA vuit mesos després de l'informe del tècnics municipals

Aquest tema va ser portat a la Fiscalia per la CUP i denunciat com a querella per Ara Reus el juny passat

05/03/2013 | Per Joan Carrion

Les factures que s'investiguen es cursaven contra Innova, el hòlding de les empreses municipals.

Les factures que s'investiguen es cursaven contra Innova, el hòlding de les empreses municipals.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha confirmat aquesta tarda la decisió del govern municipal de personar-se finalment en el cas de les factures 'irregulars' d'INNOVA com a acusació particular i com a part perjudicada. Una decisió -avançada ahir per aquesta revista digital i rebatuda pel propi consistori- que, segons ha comentat Pellicer en la reunió amb els portaveus municipals, s'ha adoptat a partir d'un informe sol·licitat al bufet d'advocats ubicat a Barcelona Juan Córdoba Roda. El mateix Còrdoba serà l'advocat que representarà el consistori en aquestes diligències del Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. Una representació que s'havia especulat en primer moment que podria haver assumit el degà del Col.legi d'Advocats de Reus, Pere Huguet.

El govern -doncs- hauria pres aquesta decisió en ben poques hores i avui dimarts Pellicer ha signat el decret per ordenar que l’Ajuntament es personi com a perjudicat en la causa oberta pel pagament de factures presumptament irregulars d’INNOVA. 

Segons informa el govern en una nota de premsa, "l’informe del reconegut advocat penalista estima convenient que l’Ajuntament de Reus es personi en el procediment judicial en defensa dels drets i dels interessos municipals, la salvaguarda i tutela dels quals és competència de l’Ajuntament. La decisió de personar-se en les diligències prèvies que es tramiten al Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus permetrà a l’Ajuntament exercir d’acusació particular, davant uns fets que presumptament podrien ser constitutius de delicte i causar un greu perjudici a l’Ajuntament". 

 "L’Ajuntament -continua la citada nota- reforça la defensa dels interessos de la corporació municipal i de la ciutat, després que hagi posat en coneixement de la Fiscalia i del Tribunal de Comptes els pagaments presumptament irregulars de factures per part d’INNOVA, perquè determinin si se’n deriven responsabilitats comptables i penals".

Cal dir que durant la reunió de portaveus d'avui hi ha hagut algun moment de tibantor per part del portaveu socialista Andreu Martín, que s'ha mostrat en desacord amb aquesta mesura i ha parlat fins i tot "d'una cacera de bruixes" per part del govern municipal. Ara Reus i la CUP s'han mostrat favorables a l'acord, una decisió que havien reclamat des de fa mesos.

El portaveu d'Ara Reus, Jordi Cervera, ha manifestat a darrera hora de la tarda que el seu grup manté la moció que ha presentat pel Ple de divendres vinent en la que reclama que el govern es personés en les diligències que realitza el Jutjat d'Intrucció número 3 de Reus i que va provocar la setmana passada l'escorcoll i posterior detenció de Carles Manté i Josep Prat per les citades factures d'INNOVA. Cervera s'ha mostrat crític amb Pellicer a qui ha acusat de "manca de valentia en tot aquest procés ja que el govern hauria d'haver pres aquesta decisió molts mesos abans". Cervera ha destacat la tasca que des del juny de l'any passat està realitzant el seu grup municipal "perquè, com es veu, el govern se suma a la instrucció que es va obrir a partir de la nostra denúncia". El portaveu d'Ara Reus ha comentat finalment que "en tot aquest procés hem de fugir de la sensació que estem fent una carrera amb la CUP, ells també han fet una bona tasca i per això avui hem arribat a aquest punt".