La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Reunió del consell d'administració a Tortosa

El concurs per escollir el nou director general de Sagessa queda desert i es nomena a Joan M. Benet de manera provisional

El PSC, Ara Reus i la CUP han votat en contra d'aquesta elecció

11/02/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge del nou director general de Sagessa que ocuparà el càrrec de manera provisional/ Sagessa.

Una imatge del nou director general de Sagessa que ocuparà el càrrec de manera provisional/ Sagessa.

La plaça que ha deixat vacant José Augusto García Navarro al Grup Sagessa després de ser nomenat gerent del Consorci de Salut i Social de Catalunya ja té substitut, encara que ho serà de manera provisional. Es tracta de Joan Maria Benet i Arqué, economista i actualment responsable de l'Àrea Operativa de Territori de la citada societat sanitària creada a la ciutat de Reus l'any 1989 i que, amb el pas dels anys, ha anat assumint la gestió d'una gran quantitat de centres sòciosanitaris ubicats en sis comarques del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre.

L'elecció de Benet -a la que s'hi han oposat els regidors reusencs del PSC, Ara Reus i la CUP- s'ha fet oficial durant la celebració del consell d'administració reunit a la ciutat de Tortosa la nit d'ahir dilluns després que es declarés desert el concurs públic convocat el passat mes de gener per escollir el que havia de ser el nou responsable d'aquest grup sanitari. Un procés de selecció que no ha estat exempt de polèmica després que el director del Consorci Sanitari de Terrassa, Pere Vallribera, anunciés en el seu entorn que havia rebut una oferta de la ciutat de Reus per assumir aquest càrrec, tot just en un moment que el concurs encara no havia finalitzat. Vallribera fins i tot va visitar l'Hospital de Sant Joan de Reus el dia 11 de gener passat i va celebrar una reunió amb l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, la presidenta del Grup Salut del consistori reusenc, Teresa Gomis i amb el representant de l'Ajuntament de Tortosa, Pere Panicello. Dies després, Pellicer i Gomis va manifestar que "no s'havia concretat res amb Vallribera i que calia esperar que finalitzés el procés de selecció". 

L'elecció de Benet es pot considerar -segons fonts sanitàries- com una mena de concessió per part de l'Ajuntament de Reus cap a les Terres de l'Ebre després que polítics d'aquest territori s'haguessin mostrat molt crítics amb la gestió que des de Reus s'ha fet per concretar el relleu de García Navarro. La reunió d'ahir la nit a Tortosa va comptar amb la presència de Carles Pellicer, president del Grup Sagessa, així com també de l'alcalde de Tortosa Ferran Bel i el d'Amposta, Manel Ferré.

Cal recordar que actualment, formen part del Grup Sagessa els consells comarcals de sis comarques: el Baix Camp, la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre, el Priorat, la Terra Alta i el Montsià i els centres ubicats al territori que són: l'Hospital Universitari de Sant Joan de Reus, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre, l'Hospital de la Santa Creu de Tortosa i l'Hospital Comarcal d'Amposta. 

En un altre ordre de coses, cal destacar que els comitès d'empresa del grup Sagessa convoquen per demà dimecres -dia 13- a l'Hospital Comarcal Móra d'Ebre una nova tancada de 12 hores a la que s'afegiran els comitès de la resta de centres per tal de manifestar "el rebuig a una nova jornada de treball impulsada per l'empresa que suposarà a la llarga l'eliminació d'un bon nombre de llocs de treball en altres equipaments del grup", han explicat fonts del citat comitè de treballadors.