La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Consell d'Administració d'INNOVA

Un informe d'Aigües alerta de la necessitat de "pujar el preu de l'aigua" després de traspassar 'reserves' a Redessa

Pellicer diu que el dèficit de Redessa és culpa de l'operació de la nova Fira feta pel govern anterior

11/02/2013 | Per Joan Carrion

L'alcalde Carles Pellicer i les regidores Alicia Alegret i Teresa Gomis, aquest matí a la sala de premsa.

L'alcalde Carles Pellicer i les regidores Alicia Alegret i Teresa Gomis, aquest matí a la sala de premsa.

El consell d'administració d'INNOVA ha aprovat aquest matí -amb el vot favorable de CiU i PP, l'abstenció del PSC i el vot en contra d'Ara Reus i la CUP- injectar un total de 8.970.085 d'euros a la societat pública Redessa per "evitar la seva liquidació", tal com ho ha definit l'alcalde, Carles Pellicer. Uns diners que s'obtenen de les reserves -o distribució de dividents- d'altres empreses municipals com ara Aigües de Reus, -que n'aportarà 7,2 milions-, dels Serveis Funeraris -que n'aportarà 650 mil- i d'INNOVA EPEL -que n'ingressarà un milió-. 

El traspàs de diners de les empreses del grup Aigües s'ha tractat aquest matí en el seu consell d'administració i, segons ha pogut saber aquesta revista digital, s'ha posat sobre la taula les conseqüències que aquesta decisió pot tenir sobre la citada empresa. Per una banda s'ha anunciat que aquesta "descapitalització" podria deixar l'empresa amb pocs recursos per afrontar les obligacions que Aremsa té ara mateix com ara el pagament de proveïdors (hi ha factures per pagar que sumen més de 2,5 milions) o l'amortització de préstecs demanats en aquesta legislatura. Unes dificultats que s'haurien de solventar en dues línies bàsiques: per una banda "la necessitat d'incrementar a mig termini el preu de l'aigua i, de manera immediata, sortir del sistema del cash pooling que el govern municipal utilitza per pagar nòmines de treballadors municipals". Durant la compareixença posterior a la reunió d'INNOVA, Carles Pellicer no ha fet referència a aquest informe i ha afirmat que "en cap cas pensem en la possibilitat de pujar el preu de l'aigua a la ciutat de Reus".

Pellicer ha explicat que aquesta operació "és la millor que podien fer a dia d'avui per evitar la fallida de Redessa conseqüència del castell de cartes que va idear l'anterior govern amb la construcció de la nova Fira i amb els pagaments pendents que encara hi havia de la utilització dels terrenys d'Adif on s'hi va instal.lar la fira provisional". Pellicer ha definit la mesura "com d'urgència i emergència" i ha  fet referència també a "l'incompliment del contracte amb Metrovacesa que ha deixat a l'aire el finançament de la nova Fira i l'aval de 37 milions d'euros fet per l'ajuntament". 

Pellicer i la regidora popular Alicia Alegret -presidenta de la societat Redessa- han explicat que aquesta necessitat d'injectar diners ha vingut donada per l'informe de l'auditor de la societat i pel fet que "si aquesta societat tanca el seu exercici econòmic amb dèficit, podria suposar la seva liquidació tal com marca la llei aprovada pel govern central en el Pla d'Ajust". Pellicer ha afirmat que "malgrat aquesta utilització de reserves d'Aigües de Reus, els seus proveïdors podran anar cobrant regularment a partir dels recursos que la pròpia empresa vagi generant per la seva pòpia activitat". Ajuntament de Reus i empreses municipals paguen les seves factures amb una mitjana aproximada de 160 o 180 dies, segons han explicat fons de la intervenció municipal.