La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Enginyeria comptable

INNOVA vol destinar reserves financeres de la Funerària i Aigües de Reus per evitar la fallida de Redessa

Les dues societats municipals veuran minvar de manera dràstica la seva capacitat financera

08/02/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge d'arxiu de les primeres instal.lacions de la societat pública ubicada al Camí de Valls.

Una imatge d'arxiu de les primeres instal.lacions de la societat pública ubicada al Camí de Valls.

INNOVA celebrarà dilluns vinent al matí una reunió del seu consell d'administració en el que es pretén derivar una part important de les reserves financeres dels Serveis Funeraris i Aigües de Reus a la societat Redessa amb l'objetiu de paliar la més que complicada situació financera que pateix des de fa mesos. Unes dificultats que es van agreujar després que el govern municipal decidís no incloure en el pressupost per a l'any 2013 prop de sis milions d'euros inclosos en el conveni signat anys enrere entre consistori i la citada societat mixta.

A la reunió de dilluns es proposarà que es realitzi un "repartiment de dividents" total de 8.970.085 euros procedents de les dues empreses municipals, una decisió que prèviament s'explicarà als respectius consells d'administració en una convocatòria prèvia a la d'INNOVA que es realitzarà a les 10 del matí. Aquesta operació d'enginyeria comptable suposarà la reducció important de reserves de les dues societats, tot just en un moment en que el govern municipal ha optat per impulsar la seva venda. 

Aquesta situació és també conseqüència de l'informe realitzat per la darrera auditoria de Redessa que alerta de la complexitat de la societat i de l'increment dels seus números vermells. Cal destacar que en el cas que aquesta empresa pública estés en dèficit a les acaballes d'aquest any 2013, podria comportar la seva liquidació d'acord amb el decret del govern de Madrid que regulava el Pla d'Ajust aplicat l'any passat a les entitats locals. El curiós del cas és que aquesta operació financera que proposa un informe de l'interventor i del secretari municipal, es contradiu amb la postura del govern de CiU i PP en el sentit de no "utilitzar les reserves de les societats anònimes municipals" tal com va proposar en diverses ocasions el grup municipal socialista al consistori reusenc o bé la no acceptarció de la moció d'Ara Reus durant el passat ple de pressupostos en la que aquest grup denunciava que "havien desaparegut de les diverses partides prop de 6 milions d'euros que s'havien d'aportar als comptes de Redessa". 

En la reunió de dilluns ja hi participarà el nou gerent de Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus, Josep Solé Tarragó, que es va incorporar al càrrec el dia 1 d'aquest mes de febrer.