La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Presumptes factures 'irregulars'

Ara Reus demana que l'exalcalde Lluís Miquel Pérez declari com a imputat per les factures de Tecnoparc

Jordi Cervera critica la posició de l'advocat de Tecnoparc "ja que no va fer cap pregunta a Cunillera durant la seva declaració"

05/02/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge d'arxiu de l'exalcalde de Reus, el socialista LLuís Miquel Pérez.

Una imatge d'arxiu de l'exalcalde de Reus, el socialista LLuís Miquel Pérez.

A pocs dies de la declaració que l'exregidor republicà de l'Ajuntament de Reus, Jordi Bergadà, ha de fer al Jutjat d'Instrucció número 1 de la capital del Baix Camp per la denúncia que Ara Reus va presentar contra ell i contra l'ex president de Tecnoparc, Àngel Cunillera, aquest grup municipal ha anunciat que ha demanat a la jutgessa que citi en aquestes diligències prèvies a l'exalcalde, Lluís Miquel Pérez com a imputat. En aquesta petició, l'advocada d'Ara Reus va afegir els noms de l'exregidor Josep Morató i l'empresari Ramon Urgellès -ambdòs també com a imputats- i de Xavier Gómez -gerent de Tecnoparc- i de la regidora convergent Teresa Gomis, actualment presidenta de la citada societat.

Segons Jordi Cervera, portaveu d'aquest grup municipal -que actua en aquest cas com a acusació particular- "aquesta ampliació de citacions ve donada per les declaracions fetes pel senyor Àngel Cunillera en la vista feta el divendres passat dia 1 de febrer, ja d'elles es dedueix que el sistema de pagament de les factures que hem denunciat va ser acordat per ell mateix, Morató i Urgellès a esquenes del Consell d'Administració. Una situació que era coneguda per l'exalcalde Lluís Miquel Pérez". Cervera ha insistit en la línia argumental de l'advocada d'Ara Reus en el sentit de "denunciar que Cunillera no va assumir cap responsabilitat en la seva declaració i no va presentar cap justificant ni tiquet per les factures cobrades". "Nosaltres volem que es tornin els diners cobrats de manera irregular, perquè són diners dels ciutadans", ha afegit el portaveu d'Ara Reus. Recordem que per la seva part, Cunillera va afirmar que "el cobrament aquestes factures responia tot un seguit de gestions realitzades durant els anys 2008 i 2009 que es podien documentar perfectament".

Ara Reus també demana que la jutgessa afegeixi a les diligències prèvies que s'estan realitzant aquestes setmanes, un informe elaborat l'abril de l'any passat pel bufet d'advocats Garrigues sobre aquests cobraments de factures i que va ser encarregat per Tecnoparc, així com tot un seguit d'actes del consell d'administració dels anys 2007 fins el 2011. Cervera s'ha mostrat sorprès per "l'actitud de l'advocat de Tecnoparc durant la declaració de Cunillera ja que no li va fer cap pregunta en les quatre hores que va ser davant la jutgessa". Per Cervera, tot això respon a que "el govern municipal té por d'aquest procés i no són gens valents a l'hora de mirar de recuperar els diners. Ara ja no poden posar cap excusa perquè després de la reorganització d'aquesta societat, el seu capital és totalment públic i pertany a l'Ajuntament de Reus".

En aquest capítol de declaracions corresponents a les denúncies d'Ara Reus, el dia 15 de febrer declararà l'exregidor d'Arquitectura i Urbanisme, Jordi Bergadà pel tema Tecnoparc i quatre dies després, el 19, estan cridats a declarar l'exdirector general d'INNOVA, Josep Prat i el propietari de l'empresa CCM Estratègies de Salut, Carles Manté, per la denúncia de factures i contractes presumptament irregulars al citat hòlding d'empreses municipals reusenques.