La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

MENJAR I BEURE | Entrevista

Ferran Cerro Llurba

Jove reusenc que ha treballat en algunes de les millors cuines

03/02/2013 | Per Cèsar Compte

Ferran Cerro (foto: Xavi Jurio)

Ferran Cerro (foto: Xavi Jurio)

El cuiner reusenc ha passat pels fogons dels restaurants dels germans Roca, Juan Mari Arzak i Carme Ruscalleda. Actualment forma part de l'equip de Sergi Arola a Madrid.

Amb aquest currículum li deu ser fàcil trobar feina?

—De moment, no em puc queixar. De tots he après molt. He passat molts nervis. Però amb disciplina, i sobretot perseverança, al final t’arriba la recompensa i és un veritable plaer poder estar a les ordres d’aquests mestres.

Li queda alguna cosa per aprendre després d’estar al costat de tanta estrella?

—Sí. Cada dia aprens coses noves i vull continuar aprenent.

Continuar investigant amb la química… vostè va formar part de l’I+D d’Arzak.

—Continuar treballant per potenciar els sabors, que és la base de la cuina. La química ha fet molt de mal i tots ens hi hem divertit una mica, però el que a mi m’agrada són les olles, els caldos, la cuina de la mare. Sense tradició no hi ha cuina d’autor. El meu plat preferit és l’arròs… sóc un fanàtic dels arrossos.

Alguna fusió de sabors que l’hagi sorprès…

—La utilització de vegetals com a postres, com, per exemple, la samfaina dolça de la Ruscalleda.

La creativitat en la cuina és el que més es valora?

—En aquests moments crec que sí. Però també hi ha molta dedicació, molt d’esforç i sacrifici, i això no es veu tant però a l’hora de la veritat també es valora.

Quina és la base d’una bona cuina?

—La qualitat dels productes i cada dia costa més trobar-ne d’excel·lents.

El seu futur passa per Reus?

—Ara mateix no. Passa per viatjar, viure la vida i ser feliç… amb la cuina no és gens fàcil, però, de moment, ho estic aconseguint.

 

Entrevista publicada al número 7 de la Revista NW (juliol de 2012)