La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Arriba el fred

Dispositiu a punt davant la previsió de fred

02/02/2012 | Per Joan Carrion

Hipòlit Monseny, regidor de Via Pública de l'Ajuntament de Reus, ha presidit avui dijous la reunió de coordinació del dispositiu de prevenció i d’intervenció amb motiu de l’onada de fred, per fer un seguiment de les mesures implantades i analitzar noves necessitats. La reunió ha comptat amb la presència de les regidories i serveis municipals implicats, els difrents cossos de seguretat i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil. Per la seva part l’Àrea de Benestar Social i la Guàrdia Urbana han reforçat el protocol d’acollida, intervenció i seguiment destinat a persones que viuen al carrer. L’Àrea de Benestar Social també col·labora amb la Creu Roja en l’atenció de casos eventuals de vulnerabilitat, com gent gran que viu sola.

D’altra banda, l’Àrea de Medi Ambient ja ha donat instruccions a l’empresa concessionària del servei de neteja urbana perquè no netegi els vials amb aigua; mentre que la regidoria de Via Pública també ha instruït el servei municipal de jardineria perquè suspengui el rec de fonts i jardins. Es busca així evitar el risc de crear plaques de gel que puguin provocar accidents.

Finalment, la regidoria de Via Pública i l’Àrea de Medi Ambient han coordinat la Brigada Municipal i l’empresa concessionària del servei de neteja perquè s’abasteixin de sal per distribuir als vials públics per evitar possibles gelades.

La regidoria de Via Pública fa una crida a la ciutadania, en especial la gent gran i els infants, a empendre les mesures de prevenció particulars que siguin necessàries, i recomana, en cas d’intensa nevada, evitar desplaçament tant a peu com en cotxe. Així mateix, recorda que el telèfon d’urgències de la Guàrdia Urbana és el 092, per atendre qualsevol emergència.