La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Jordi Bergadà declararà el dia 15 de febrer

Cunillera diu al jutge que va pactar amb Morató i Urgellès el sistema de pagament de les factures a Tecnoparc

L'advocada d'Ara Reus afirma que "Cunillera no ha presentat els justificants per les despeses que va facturar"

01/02/2013 | Per Joan Carrion

Àngel Cunillera, aquest migdia, a la sortida dels jutjats de Reus.

Àngel Cunillera, aquest migdia, a la sortida dels jutjats de Reus.

Àngel Cunillera ha reconegut avui davant del jutge que no havia presentat cap justificant ni cap tiquet corresponents als serveis facturats a la societat Tecnoparc pels quals havia cobrat un total de 81.272 euros, una situació que va ser denunciada pel grup municipal Ara Reus per la possibilitat d'haver comès presumptament un delicte de falsedat documental i malversació de fons públics. Cunillera s'ha defensat, en la seva declaració a la qual hi ha tingut accés aquesta revista digital, que aquest sistema de pagament va ser pactat juntament amb l'exregidor Josep Morató, i l'empresari i exconseller de Tecnoparc Ramon Urgellès. Un i altre van validar les factures presentades per Cunillera. L'expresident de Tecnoparc ha explicat al jutge que durant set anys no va exigir cap cobrament de dietes ni de retribucions per les gestions realitzades, però, que finalment Morató i Urgellès li van indicar que les havia de facturar a la societat. Cunillera ha presentat un dossier amb tot un seguit de gestions fetes, com ara, reunions amb l'empresari hoteler Antonio Catalán ( interessat, segons Cunillera, a construir un hotel a la zona del Tecnoparc); una reunió a Madrid l'abril del 2009 amb responsables de Metrovacesa, i altres gestions realitzades pel centre de bioempreses, l'edifici del Cepid, o per al centre de Nutrició.

foto declaració Cunillera

Preguntat pel jutge sobre quins criteris Cunillera havia utilitzat per valorar econòmicament la seva feina, l'expresident de Tecnoparc ha dit que "va comptabilitzar el seu treball intel·lectual a grosso modo i que no va utilitzar cap criteri determinat ja que va ser un acord al qual va arribar amb Morató i Urgellès". En un altre punt de la seva declaració, Cunillera diu al jutge que va utilitzar "com a mòdul de referència el preu de 60 euros per hora efectiva de treball sense incloure viatges i que va fer un còmput global del treball realitzat comparable als serveis prestats per altres proveïdors o per la pròpia Universitat Rovira i Virgili". 

A preguntes de l'advocada d'Ara Reus, Dolors Vázquez, sobre si era compatible facturar aquests serveis sent conseller de Tecnoparc (tal com ho prohibien els estatuts de la societat fins que es van modificar l'any 2009), Cunillera ha explicat que les gestions realitzades "no eren serveis derivats del seu càrrec com a conseller". També a preguntes de Vázquez, Cunillera ha dit que no es va informar al consell d'administració de la societat sobre l'existència d'aquestes factures, tal com es feia en altres casos. Cal destacar que l'advocat de Tecnoparc no ha fet cap pregunta a Cunillera al llarg de la seva declaració.

Una de les sorpreses de la declaració ha estat que Cunillera va ser el responsable de visar les factures presentades per l'exregidor d'Urbanisme, Jordi Bergadà, també denunciat per Ara Reus i que avui no ha comparegut davant del jutge, tal com estava previst. Ho farà finalment el dia 15 d'aquest mes. En referència a Bergadà, Cunillera ha declarat que l'exregidor republicà era qui aportava coneixements d'Arquitectura i Urbanisme. Al llarg de la seva declaració, Cunillera també ha explicat que l'exalcalde Lluís Miquel Pérez era coneixedor de tota aquesta situació i de les gestions realitzades per ell.

A la sortida de la declaració davant del jutge, l'advocada d'Ara Reus s'ha mostrat molt crítica amb la declaració de Cunillera i ha volgut destacar la manca de justificacions i l'arbitrarietat de facturar els serveis a Tecnoparc. No ha decartat la voluntat de l'acusació de cridar a declarar altres persones que van participar en aquest procés com l'exalcalde Lluís Miquel Pérez. Per la seva part, Cunillera ha manifestat que "almenys he tingut l'oportunitat d'explicar els meus arguments al jutge, un fet que no em van permetre fer al consell d'administració de la societat Tecnoparc".