La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | NOU DIRECTOR A SAGESSA

Gomis nega amb rotunditat que ja s'hagi triat el nou director general de Sagessa

Desmenteix que la plaça estigui donada al director del Consorci Sanitari de Terrassa

31/01/2013 | Per Cori Sebastià

El consell d'administració del grup Salut s'ha reunit avui.

El consell d'administració del grup Salut s'ha reunit avui.

La presidenta del grup Salut, la convergent Teresa Gomis, ha negat rotundament avui que qualsevol persona pugui, hores d’ara, ser el nou director general de Sagessa si prèviament no ha presentat la seva sol·licitud al procés de selecció que s’ha convocat per ocupar la plaça. Amb aquesta declaració, Gomis ha volgut sortir al pas dels qui asseguren que Pere Vallribera, director del Consorci Sanitari de Terrassa, serà el nou director general de Sagessa tot i que no ha presentat la seva candidatura a la convocatòria. La presidenta del grup Salut ha qualificat “d’enrenou” tota la polèmica que s’ha generat al voltant d’aquest afer. Segons ella, Vallribera li va comunicar que no es van interpretar bé les seves paraules al “Diari de Terrassa” segons les quals assegurava que havia fet saber als  companys de treball que abandonava l’actual responsabilitat per acceptar l’oferta que li havia arribat de Reus. Gomis assegura que Vallribera va visitar fa uns dies l’hospital de Sant Joan en la seva condició de membre de diversos ens sanitaris. Per tant, segons ella, la visita hauria estat solament per conèixer les instal·lacions, tal com fan altres professionals. Per Gomis, darrere de l’aparició del nom de Vallribera hi hauria ell mateix qui hauria aparegut a escena  “per donar-se a conèixer”.

Gomis ha fet aquestes declaracions acompanyada de Roser Casas, directora de Recursos Humans de Sagessa. Casas ha explicat el procés de selecció que es va obrir el desembre passat per cobrir la plaça vacant de director general. Una empresa externa s’ha encarregat d’evaluar els candidats que s’han presentat a la convocatòria. Aquesta empresa, un cop examinats els aspirants, lliurarà un informe al consell d’administració de Sagessa (que presideix l’alcalde de Reus) i aquest ens haurà de decidir si tria un dels candidats (finalment en són nou) o bé opta per triar una altra persona que no s’hagi presentat a la convocatòria.  Aquesta decisió es preveu que es prengui la setmana que ve quan es reunirà el consell d’administració de Sagessa, societat pública sanitària participada majoritàriament per l’Ajuntament de Reus.

Gomis es defensa

 

D’altra banda, Gomis s’ha defensat avui de les critiques que ahir li dirigía la CUP segons les quals la presidenta del grup Salut havia demostrat incompetència en les seves responsabilitats al capdavant de l’hospital, de la funerària i de l’empresa municipal de Reus, Esport i Lleure. Els cupaires també li retreien que actua amb engany. Doncs bé, Gomis ha afirmat que les critiques són per qüestions “alienes a mi” i ha assegurat que la CUP té accés a tota aquella informació que se li pot donar.  Segons ella, no es donen aquelles dades que són confidencials en referència a fer públic el llistat dels noms acompanyats dels sous dels directius de Sagessa.