La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | POLÍTICA MUNICIPAL

La CUP demana la dimissió de Teresa Gomis com a presidenta del grup Salut

Considera que ha demostrat ser incompetent en el càrrec i li retreu actuar amb enganys

30/01/2013 | Per Cori Sebastià

David Vidal, en una foto d'arxiu, critica l'elecció del nou director general de Sagessa.

David Vidal, en una foto d'arxiu, critica l'elecció del nou director general de Sagessa.

El consell d’administració del grup Salut es reunirá demà i més enllà de l’ordre del dia es trobarà damunt de la taula la petició que dimiteixi la presidenta de l’òrgan, la convergent Teresa Gomis. El grup municipal de la CUP, que lidera David Vidal, farà aquesta petició per a la qual, diu, ja té el suport d’Ara Reus. La CUP basa la seva demanda en diverses qüestions. Considera que Gomis ha demostrat, després de més d’un any al capdavant del consell, la seva incapacitat per resoldre diversos conflictes laborals; ha incomplert els objectius de transparència i fiscalització del decret aprovat per l'alcalde després de l’auditoria que es va fer; i ha fet evident la seva incompetència per gestionar el grup Salut. En aquest sentit, Vidal censura que Gomis no ha sabut resoldre els diversos conflictes laborals que s’han produït a l’hospital de Sant Joan, a la funerària, i a Reus, Esport i Lleure. Els comités d’empresa de l’hospital i de Rellsa han elevat les seves queixes a inspecció de treball. Uns per no rebre informació sobre el lloguer que paga pel centre sanitari i els altres, per no rebre el catàleg de llocs de treball, tot i demanar-ho de manera reiterada. A més, el regidor cupaire assegura que les adjudicacions d'esports i serveis socials s’han fet sense que hi hagués un concurs públic i igualitari, "ja que aquestes s'han trossejat en quantitats econòmiques més petites". "Es tracta d'una mesura legal però que va contra el decret i on demostra que es continua contractant a dit", ha assegurat Vidal.

 A tot això, però, el regidor de la CUP opina que la gota que ha fet vessar la paciència ha estat l’elecció del nou director general de Sagessa, que tot apunta serà Pere Vallribera. Vidal afirma que l’alcalde Carles Pellicer i Teresa Gomis han cedit davant la imposició del departament de Salut de la Generalitat per triar-lo, una elecció que, segons la CUP, s’ha fet quan el concurs públic per al càrrec encara està obert. Segons assegura, treballadors municipals van veure el passat dia 11 d’aquest mes passejar-se l’alcalde per l’Ajuntament acompanyat per Vallribera.

A més, Vidal veu vincles entre Vallribera i Carles Manté, expresident de l’empresa mixta Shirota. El regidor de la CUP argumenta que Manté va substituir a Vallribera al capdavant del Consell Social i Sanitari del Maresme i La Selva, i que "està molt relacionat amb Xavier Crespo" (l’exalcalde de Lloret al qual ara es vincula amb un cas amb la màfia russa).