La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | La Cambra es posiciona

Sanromà diu que 'el projecte de Metrovacesa ha estat envoltat fins ara de massa ombres'

Pellicer i Sanromà es trobaran dilluns al consistori reusenc per parlar de Metrovacesa

22/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Isaac Sanromà i Carles Pellicer es reuniran dilluns amb altres membres de la Cambra per parlar de Metrovacesa.

Isaac Sanromà i Carles Pellicer es reuniran dilluns amb altres membres de la Cambra per parlar de Metrovacesa.

Un cop celebrat el ple municipal en el que es va aprovar la revocació del contracte i de la concessió amb l'empresa Metrovacesa, la Cambra de Comerç de Reus ha manifestat avui  que "esperarà al proper dilluns per conèixer el full de ruta que l’equip de govern pensa seguir a partir d’ara per desbloquejar la construcció del centre comercial ja que aquest dia la Cambra realitzarà la reunió ordinària del seu comitè executiu al mateix Ajuntament per poder així conèixer en primera persona els arguments de l’alcalde, Carles Pellicer, al voltant d’una qüestió de tanta transcendència".

Fonts d'aquest d'aquesta entitat han dit que "la Cambra va seguir ahir amb molta atenció el plenari de l’Ajuntament i d’aquí l’interès per conèixer les explicacions de l’alcalde al respecte, especialment pel que fa a l’estratègia que seguirà el consistori". La Cambra ha reiterat la necessitat de desbloquejar aquesta qüestió atenent la repercussió del projecte a la ciutat de Reus: d’entrada perquè Reus no es pot permetre ni un dia més la imatge que ofereixen unes obres d’aquesta magnitud aturades de fa temps. Per això preocupa que la fase de judicialització en la que es pot entrar de manera imminent pugui paralitzar qualsevol solució a mig termini.  I de l’altra perquè la ciutat necessitat tenir definida la seva política comercial. Unes directrius que li permetin mantenir el lideratge del sector a la demarcació davant de les noves implantacions que s’estan produint en l’entorn més immediat", diuen fonts d'aquest organisme. En un comunicat emès avui, la Cambra diu que "en aquest últim aspecte la posició de la Cambra ha estat sempre la de promoure un àmbit d’anàlisi i discussió entre l’Ajuntament i els representants del teixit comercial que possibiliti la realització d’aquest diagnòstic amb la finalitat de consensuar una posició conjunta que fugi de qualsevol tacticisme polític".

El president de la Cambra, Isaac Sanromà, considera que en les actuals circumstàncies és necessari buscar aquest consens “perquè hi ha moltes coses en joc. I el teixit comercial, que pateix més que ningú les envestides de la crisi, necessita saber quin serà l’entorn de treball en el que s’haurà de desenvolupar durant els propers anys. Un entorn extremadament complicat, que ens obligarà a ser encara més competitius. Per això és tan important definir aquesta política comercial del municipi i buscar el màxim consens per tancar una posició conjunta”.  Sanromà ha destacat l’expectació que ha aixecat a la Cambra la reunió de dilluns vinent amb l’alcalde i que s’espera pugui servir "per posar llum a un projecte fins ara envoltat de massa ombres".