La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | ERC

La direcció d'ERC demana explicacions sobre les factures de Jordi Bergadà a Reus

03/02/2012 | Per Joan Carrion

El President dEsquerra, Oriol Junqueras, acompanyat per Josep Andreu -dreta- i Jordi Cartanyà -esquerra-./ERC

El President dEsquerra, Oriol Junqueras, acompanyat per Josep Andreu -dreta- i Jordi Cartanyà -esquerra-./ERC

L'allau de notícies d'aquests dies sobre sobre les factures que l'exregidor republicà Jordi Bergadà va cobrar -o facturar- a l'empresa mitxa Tecnoparc SA, en concepte de complement de la seva nòmina a l'Ajuntament de Reus, no han deixat tampoc indiferents als dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya i ja han començat a demanar explicacions als responsables del partit a la ciutat de Reus. Una situació que es produeix en ple canvi de direcció de la formació republicana al Camp de Tarragona, després que l'Alcalde de Montblanc, Josep Andreu, assolís el triomf a les eleccions celebrades recentment, encara que fos pel que s'ha anomenat com una mena d'empat tècnic ja que la seva candidatura va aconseguir un 51 % dels vots i mentre el seu oponent, Jordi Cartanyà, un 49 %. 

La polèmica destapada aquests dies a Reus serà un dels primers temes que Andreu afrontarà després de la seva presa oficial de possessió que es portarà a terme a primers de la setmana vinent. Andreu té també intenció de celebrar una reunió amb els exregidors i dirigents d'ERC a Reus per analitzar la situació i les conseqüències que pot tenir per aquesta formació política. La iniciativa d'Andreu ve també acompanyada per la petició d'informació que ja s'ha fet també per part dels màxims dirigents del partit des de Barcelona.

Recordem que el cobrament de prop de 40 mil euros -i l'existència d'una altra factura pendent de 30 mil- ha destapat la caixa dels trons al consistori reusenc i en la Junta General de l'empresa Tecnoparc. Uns i altres han decidit seguir aquesta qüestió per la via judicial -sigui a través de la Fiscalia o de la denúncia directa-, una actuació avalada pels serveis jurídics municipals reusencs que han redactat un contundent informe on s'assenyalen les -presumptes- irregularitats comeses per Bergadà i per l'ex President de Tecnoparc, Àngel Cunillera, i per totes aquelles persones a les que se'ls hi puguin demanar responsabilitats per aquests fets.

 D'altra banda, fonts consultades d'Esquerra Republicana de Catalunya s'han mostrat a més 'absolutament sorpreses i preocupades' per la nota de premsa que el propi partit a Reus va redactar dies enrere, per tal de justificar el cobrament de les citades factures de Bergadà ja que en el seu contingut, 'es pot reconèixer tàcitament que les coses no es van fer bé'. 

Ahir divendres ja va fer un pas endavant l'executiva de l'Ara Reus, tot presentant al Jutjat d'Instrucció, una'denúncia criminal -contra els citats Jordi Bergadà i Àngel Cunillera- per presumptes delictes societaris, de falsedat documental i contra l'Administració Pública'.