La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | És director-gerent del Consorci Sanitari de Terrassa

Pere Vallribera, principal candidat per ser el nou director general de Sagessa

És un dels noms que havien de declarar al Parlament en la comissió d'investigació sobre la gestió de la sanitat catalana

19/01/2013 | Per Joan Carrion

Pere Vallribera -a l'esquerra- és també President de la Societat Catalana de Gestió Sanitària / Hospital de Terrassa.

Pere Vallribera -a l'esquerra- és també President de la Societat Catalana de Gestió Sanitària / Hospital de Terrassa.

Pere Vallribera Rodríguez és el principal candidat a ocupar la plaça de director general de la societat pública sanitària Sagessa participada majoritàriament per l'Ajuntament de Reus, un nomenament que es dóna per fet en el sector sanitari i en el comitè d'empresa de l'Hospital de Terrassa. El concurs convocat per Sagessa sembla que es donarà finalment com a desert ja que -segons ha pogut saber aquesta revista digital- cap dels deu currículums presentats al concurs públic convocat per cobrir aquesta plaça, ha satisfet les expectatives de la comissió designada per proposar un nom al consell d'administració de la citada societat.

És en aquesta situació que s'hauria buscat una alternativa i en aquest punt agafa força el nom de Pere Vallribera. En l'edició d'avui de Diari de Terrassa, aquest mitjà es fa ressó del tema i afirma que Vallribera deixaria la seva responsabilitat actual a l'haver "acceptat l'oferta arribada des de la ciutat de Reus". Fonts de Sagessa però han informat que la societat no descarta iniciar un nou concurs per tal de desllorigar aquest tema. Recordem que la plaça es va convocat després que José Augusto García Navarro hagués decidit abandonar aquest càrrec i va acceptar finalment la proposta de ser el nou gerent dels Consorci de Salut i Social de Catalunya. Vallribera és actualment director gerent del Consorci Sanitari de Terrassa, un càrrec que haurà ocupat durant prop de 10 anys i també President de la Societat Catalana de Gestió Sanitària.

Del seu currículum cal destacar també que va ser Cap de la Divisió d'Atenció Hospitalària al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i director gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. De la seva tasca en aquest darrer càrrec, n'hauria d'haver donat compte a la comissió d'investigació sobre la sanitat catalana que va crear el Parlament de Catalunya però que no va arribar ni a constituir-se un cop es van convocar les darreres eleccions celebrades el novembre passat.

El Consorci Sanitari de Terrassa que actualment dirigeix Pere Vallribera, és una entitat pública de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer, creada l'any 1988 i integrada per set centres d'atenció primària, un hospital d'atenció a pacients aguts i un centre sociosanitari, a més d'un hospital de dia per a pacients d'Alzheimer, de la Unitat Assistencial del Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat i de l'única Unitat d'Hospitalització Penitenciària de tot l'estat espanyol. El nou director general de Sagessa podria iniciar la seva tasca a Reus a finals d'aquest mes de gener.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | La 'patronal' catalana del sector sanitari
L'encara director general de Sagessa, José Augusto García Navarro, fitxarà pel Consorci de Salut i Social de Catalunya

17/12/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El SCS acull 59 entitats pertanyents a ajuntaments i consells comarcals catalans i gestiona un total de 266 dispositius públics relacionats amb el sector sòciosanitari. García Navarro -un home molt valorat professionalment en aquest sector- assumirà a partir del proper mes de gener el càrrec de director general després d'haver rebutjat una important oferta d'un grup privat amb seu a Madrid i que gestiona un gran grup d'hospitals arreu de l'Estat. Des d'aquesta nova responsabilitat, haurà de mantenir relacions amb els responsables del Grup Sagessa ja que aquesta empresa municipal reusenca també forma part d'aquest citat consorci que funciona com una mena de patronal -compartida una altra associació, La Unió- de la sanitat pública catalana.