La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Confiscarà prop de 2,2 milions d'euros a l'empresa

L'Ajuntament demanarà danys i perjudicis a Metrovacesa per la no construcció del centre comercial

L'empresa immobiliària va comunicar al consistori el passat mes de desembre que no podia acabar les obres

16/01/2013 | Per Joan Carrion

El que era fins ara president de l'empresa, Vitalino Nafría, en una visita a l'Ajuntament el mes de febrer de 2011.

El que era fins ara president de l'empresa, Vitalino Nafría, en una visita a l'Ajuntament el mes de febrer de 2011.

L’Ajuntament de Reus revocarà la concessió del solar de l’antiga Fira a l’empresa Metrovacesa, davant els incompliments per part de la concessionària del contracte per a la construcció del centre comercial. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha informat aquest matí a la Junta de Portaveus de la convocatòria d’un ple extraordinari el pròxim dilluns 21 de gener -a les cinc de la tarda- per iniciar la tramitació de l’expedient de resolució del contracte.

L’Ajuntament de Reus revocarà la concessió, una vegada la pròpia empresa concessionària va comunicar en data 11 de desembre de 2012 que no podria finalitzar les obres del centre comercial en el termini fixat i que, per tant, no podria executar el contracte segons els termes acordats el mes de maig de 2008. "La impossibilitat de complir el calendari d’obres fixat ha estat acreditada per l’arquitecte municipal en data 20 de desembre de 2012. La llicència municipal d’obres, concedida el setembre de 2008 i prorrogada el febrer de 2011, finalitza el pròxim 22 març de 2013", explica el consistori en un comunicat oficial.

"La resolució del contracte, avalada amb informes tècnics i jurídics -diu la mateixa nota-, posa fi a al procés de diàleg obert i continuat que l’Ajuntament sempre ha ofert a l’empresa concessionària per reconduir i trobar una solució a la finalització de les obres. En aquest sentit, l’Ajuntament va requerir a l’empresa en dues ocasions (27 d’abril i 27 de setembre de 2012) a rependre les obres, aturades des del 6 de juny de 2011, segons ha reconegut la pròpia concessionària".

Una vegada finalitzi l’expedient que ara s’obre a partir de la sessió plenària de dilluns, "la revocació de la concessió comportarà la confiscació per part de l’Ajuntament de les garanties, de 218.962,36 i 1.839.000 euros, aportades per l’empresa; la reclamació de danys i perjuduicis ocasionats a la corporació municipal; la recuperació del ple domini de l’immoble per part de l’Ajuntament; i la possibilitat que l’Ajuntament iniciï un nou procediment perquè altres operadors puguin executar un nou projecte".

Ambdues parts que ara trenquen el conveni han celebrat diverses reunions durant aquest darrer any i mig, dues d'elles celebrades a la ciutat de Reus amb la presència del que era president de Metrovacesa -Vitalino Nafría, que recentment ha sigut substituït per Ignacio Moreno- i dues més a les pròpies oficines de l'empresa immobiliària a Madrid amb el director general de l'empresa, Javier Paraja. Reunions, cartes i converses telefòniques que no han suposat cap solució a la qüestió.


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Metrovacesa
Metrovacesa no cedeix i diu a l'Ajuntament que l'empresa pot pagar 1,6 milions anuals

11/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El Conseller Delegat de Metrovacesa, Eduardo Paraja, que a més és vocal de la comissió executiva de la citada empresa immobiliària, no ha volgut fer declaracions al sortir de la reunió que s'ha celebrat aquesta tarda a l'Ajuntament de Reus, i s'ha traslladat posteriorment a peu fins a la zona de l'avinguda de sant Jordi per tal de contemplar i ensenyar als seus col.laboradors la situació actual de les obres aturades del centre comercial.

VIDA MUNICIPAL | El projecte Metrovacesa
Metrovacesa planteja abandonar el projecte de centre comercial a Reus i "cedir l'espai a l'Ajuntament a un preu raonable"

04/09/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El futur del centre comercial que l'empresa Metrovacesa va començar a construir a les instal·lacions de l'antiga Fira de Reus a l'avinguda de Sant Jordi i que està aturat des de l'estiu de l'any passat és ara mateix un projecte que té poques possibilitats de ser viable tal com s'havia impulsat inicialment. Metrovacesa, davant la incapacitat de fer front als cinc milions d'euros anuals de cànon que contemplava el contracte inicial i el rebuig del govern de CiU i el PP a la rebaixa econòmica que havia proposat mesos enrere, ha comunicat al consistori reusenc la seva voluntat d'abandonar el projecte i ha plantejat a l'Ajuntament que recompensi econòmicament l'empresa immobiliària amb una part dels diners invertits fins ara en els fonaments i l'esquelet de l'edifici.

VIDA MUNICIPAL | Sondeig de mercat
L'Ajuntament va proposar a Mercadona obrir un gran supermercat a l'edifici on Metrovacesa volia fer un centre comercial

02/01/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

D'aquí dos mesos expiren els terminis que té l'empresa Metrovacesa per tirar endavant el projecte de centre comercial que va començar a construir a l'avinguda de Sant Jordi i que es va aturar a mitjans de l'any 2011. Des d'aleshores les relacions entre consistori reusenc i la companyia immobiliària s'han anat deteriorant fins el punt que l'alcalde Carles Pellicer ja fa mesos que va encarregar a diversos tècnics municipals realitzar una prospecció de mercat per posar en marxa un "pla B" que passaria per la implantació de diverses marques comercials de diferents sectors. Amb una de les empreses que s'han mantingut diferents reunions ha sigut Mecadona, qui va plantejar la possibilitat d'ubicar un supermercat a l'ediifici en un pla de reorganització dels centres que l'empresa valenciana té a la ciutat de Reus.

VIDA MUNICIPAL | El final d'un projecte comercial
L'Ajuntament de Reus trenca amb Metrovacesa i convocarà un ple per revocar el conveni signat l'any 2008

15/01/2013 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

El consistori reusenc convocarà el dilluns de la setmana vinent un ple extraordinari per tal d'iniciar el procés que suposarà el trencament del conveni signat amb Metrovacesa el 20 de maig de l'any 2008. Després de mesos i mesos de negociació amb aquesta empresa promotora i constructora madrilenya per trobar una solució que permetés finalitzar el centre comercial projectat a l'avinguda de sant Jordi, l'acord no ha estat possible i la llicència atorgada pel consistori reusenc que finalitza el proper mes de març, es donarà per caducada. Carles Pellicer ho comunicarà de manera oficial a la resta de portaveus en una reunió convocada per demà al migdia.