La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | CARNAVAL DE REUS

La FRAC retira el polèmic cartell de Carnaval i tanca la discussió

El cartell que va quedar segon al concurs será ara qui anunciarà la festa

16/01/2013 | Per Cori Sebastià

Ara, el nou cartell que anuncia la festa és obra de Xavier Martí Huguet.

Ara, el nou cartell que anuncia la festa és obra de Xavier Martí Huguet.

El Carnaval de Reus d’enguany suma una nova polémica sobre el seu cartell, tal com ja ha passat en edicions anteriors. 24 hores després de la seva presentació, la FRAC (Federació Reusenca d’Associacions de Carnaval) ha decidit retirar el cartell on s’hi podien veure els pits d’una noia. Tal com va avançar ahir aquest diari digital, l’entitat assegura a través d’un comunicat  que l’ha enretirat perquè els creadors del cartell (Joan Andreu Velasco i Josep M. Figuerola) no han acreditat els drets d’autor de l’obra i que, en cap cas, ho fa, per la polèmica generada. La FRAC defensa que el Carnaval de Reus “és famós per ser polèmic, satíric i desvergonyit a més de multitudinari, purità i familiar”, i qualifica de “desmesurades i desafortunades” les declaracions d’alguns col·lectius i representants polítics en contra del cartell.

foto carnaval polèmic

I és que el cartell va rebre una pluja de critiques quan encara no feia 24 hores que s’havia donat a conèixer. L’alcalde Carles Pellicer i el PSC van demanar que es retirés mentre que la CUP va mostrar el seu rebuig en considerar que el cartell perpetuava la dictadura de la pressió estètica i la dona com objecte sexual. A tot això, les xarxes socials van anar plenes de comentaris burletes i de rebuig en contra del cartell. Segons ha pogut saber aquest mitjà digital, els responsables municipals ja van expressar la seva disconformitat amb el cartell quan la FRAC els hi va presentar fa uns dies. El consistori va arribar a amenaçar amb retirar la subvenció que cada any dóna a la FRAC si el cartell no era retirat. Finalment, va optar per deixar fer però amb la condició que no aparegués el logo municipal al cartell.

Ara, doncs, retirat el cartell polèmic, anunciarà la festa el que va crear Xavier Martí Huguet. El seu cartell va ser el que va quedar en segona posició en el concurs convocat per la FRAC i en el qual voten les colles de Carnaval. Aquest cartell, doncs, será proclamar guanyador i el seu autor rebrà els 800 euros del premi.