La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | CARNAVAL DE REUS

La rua de Carnaval de Reus esquiva la crisi i tornarà a treure al carrer més de 4.000 persones

El bust nu d'una noia anunciarà la festa que se celebrarà del 7 al 12 de febrer

14/01/2013 | Per Cori Sebastià

El cartell del Carnaval és obra de Josep M. Figuerola i Joan Andreu Velasco, mentre que l'escola Misericòrdia ha fet el del ball del moc.

El cartell del Carnaval és obra de Josep M. Figuerola i Joan Andreu Velasco, mentre que l'escola Misericòrdia ha fet el del ball del moc.

El Carnaval d’enguany de Reus manté el programa d’actes de les edicions anteriors, és a dir, hi tornarà a haver, per exemple, la rua de dissabte que passarà pels passejos; la rua infantil, el ball del moc, i l’Expro/Profit. Aquesta vegada, l’arribada i l’enterrament del rei Carnestoltes anirà a càrrec de la colla de Carnaval del Club Excursionista Reddis. Per cert, el cap de dol es tornarà a situar al castell del cambrer, és a dir, a l’espai de l’antic arxiu municipal, a la plaça del Castell. D’aquesta manera, segons la FRAC, es vol tornar l’esperit dels inicis de la recuperació del Carnaval ara fa 35 anys.

Sens dubte, però, la rua de dissabte tornarà a ser l’acte que tornarà a treure més reusencs al carrer. Es preveu que entre 4.000 i 5.000 persones hi tornin a sortir, repartides entre una cinquantena de colles. Es mantindran, doncs, pràcticament la mateixa participació que a l’any passat, un fet que la FRAC valora de manera important tenint en compte el context de crisi econòmic. Un altre acte que es dóna per fet que tindrà l’èxit assegurat és l’esmorzar popular de l’Expro/Profit que es fa a la plaça Prim el dilluns de Carnaval.  Altre cop, poc més d’una trentena de colles plantaran les seves paradetes per posar a la venda diversos plats. Els qui facin cinc consumicions rebran una samarreta de regal.

Un cartell provocador

El Carnaval, que se celebrarà del 7 al 12 de febrer, s’anunciarà enguany amb un cartell que, de ben segur, aixecarà més d’un comentari. En aquesta ocasió, la festa es dóna a conèixer amb el bust nu d’una noia damunt dels pits de la qual s’hi pot llegir: “Jo estimo el Carnaval de Reus”. Les colles el van triar entre els 14 que es van presentar al concurs de cartells que la FRAC va convocar. El cartell anunciador és obra de Josep M. Figuerola i de Joan Andreu Velasco, de la colla Fil i agulla, que fa un parell d’anys ja van ser els autors del cartell que va anunciar aleshores el Carnaval. Segons Velasco, s’ha volgut fer una proposta “picantona” perquè últimament amb el Canaval “perdem un llençol en cada bugada”. Aquest Carnaval també tindrà un cartell per anunciar el ball del moc, dedicat als més petits. En aquesta ocasiò, el cartell és obra del col·legi Misericòrdia.