La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Seguretat

Dos dels centres educatius que van patir robatoris per Nadal no tenien l'alarma connectada

En algun centre els lladres es van emportar una gran quantitat d'ordinadors portàtils i equips de so

14/01/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge de l'interior de l'institut-escola del centre Pi del Burgar.

Una imatge de l'interior de l'institut-escola del centre Pi del Burgar.

Alarmes no connectades. Aquesta seria l'explicació de les "facilitats amb que van actuar els lladres en un parell de centres educatius reusencs durant les vacances de Nadal", segons han explicat a aquesta revista digital diverses fonts coneixedores del cas. Aquesta situació s'hauria repetit almenys en dos centres dels nou que van patir robatoris -i en algun cas, també greus actes vandàlics-, a partir de l'aturada de classes iniciada el dia 21 de desembre passat.

Un dels equipaments que va sortir més perjudicat d'aquesta situació va ser l'Institut Escola Pi del Burgar, ubicat al Carrer Caixés -davant de les oficines de Redessa- que va veure com els lladres ocasionaven greus desperfectes al centre en portes i vidres, i van prendre prop d'una vintena d'ordinadors portàtils, equips de so i els canons de projecció d'alguna de les aules. Curiosament, el govern municipal va dir divendres passat que el material sustret d'aquest edifici havia sigut "només una màquina de cafè i una taula de planxar". Per desgràcia, doncs, la realitat sembla molt diferent de les primeres versions municipals. 

Aquest centre educatiu es va veure greument perjudicat pel fet que no tenia l'alarma connectada en el moment que va ser assaltat. Un cop realitzades les primeres investigacions, sembla que tot i que el sistema s'hauria deixat connectat el darrer dia de classe, una visita posterior d'un tècnic de manteniment de les escoles, hauria deixat l'alarma no connectada. Aquest fet podria explicar que els lladres tinguessin temps per emportar-se tant de material del centre, bàsicament equipament informàtic, d'imatge i de so. A més de la desaparició de material els lladres van malmetre les instal.lacions tot xafant vidres i portes de diverses plantes de l'edifici.

A més del Pi del Burgar, hi ha un segon centre que tampoc tindria en perfecte funcionament el seu sistema d'alertes -el nom del citat equipament encara no ha trascendit- i que està sent també investigat aquests dies pel Mossos d'Esquadra amb la col·laboració de la Policia Local. Cal recordar que durant els dies de Nadal, els lladres van actuar en set centres (el citat Pi del Burgar, Marià Fortuny, Sant Bernat Calbó, Roseta Mauri, Puigcerver, Rosa Sensat i el Cèlia Artiga) i dues guarderies (La Papallona i el Barrufet). 

En un altre ordre de coses, cal dir que durant aquests dies de Nadal, el local de l'Associació de Veïns del Barri de Mas Pellicer també va ser forçat pels lladres.