La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | DEFUNCIONS

Mor el metge i senderista Enric Aguadé

El funeral tindrà lloc demà a la parròquia de Sant Bernat Calbó

14/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Enric Aguadé va publicar nombrosos treballs sobre l'excursionisme.

Enric Aguadé va publicar nombrosos treballs sobre l'excursionisme.

La bandera de la ciutat penja al balcó de l’Ajuntament de Reus amb un crespó negre en senyal de dol per la mortd el metge i senderista Enric Aguadé. Aguadé va néixer a Reus el dia de Nadal de fa 92 anys. Llicenciat en Medicina l’any 1947, va fer el doctorat a Madrid el mateix any. A partir de 1948 va començar a exercir a Reus fins al 2004. En el camp de l’excursionisme, l’any 1973 va entrar a formar part del Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i en va ser president durant més de 25 anys.

Per tota la seva dilatada trajectòria, el doctor Aguadé ha estat guardonat amb múltiples distincions, com les insígnies d’or de la Diputació de Tarragona, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, la medalla de plata de la Ciutat de Reus, la medalla de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, el premi Humanisme  i esport de Barcelona. També el trofeu de la Federación Española de Montaña pels seus 25 anys de dedicació als Senders de gran recorregut, la Creu de Sant Jordi (2000) i el 2003 el premi de Medi Ambient.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer lliurarà a la família una bandera de Reus perquè cobreixi el fèretre en els actes de comiat. La cerimònia funeral de comiat tindrà lloc demà a les 12 del migdia a la parròquia de Sant Bernat Calbó.