La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Acte reivindicatiu

Estelada d'espelmes gegant i crits d'independència a la Plaça del Mercadal

L'acte ha omplert de gom a gom la plaça i ha comptat amb la participació de diverses entitats de la ciutat

12/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Des de les 3 de la tarda, un centenar de voluntaris han treballat en la construcció de l'estelada, que ha ocupat aproximadament 600 metres quadrats. Disposada en diagonal, l'estel s'ha col·locarà davant l'Ajuntament i a la part inferior s'hi iha pogut llegit el lema 'Assamblea.cat', fent al·lusió a l'entitat organitzadora. L'encesa s'ha iniciat a les 7 de la tarda i ha finalitzat cap a les nou del vespre.

El Bou de Reus, el gegant Carrasclet, la Víbria, el Ball de Bastons de l'Orfeó i els músics de l'Aula de Sons han participat en aques acte que ha omplert de gom a gom la Plaça del Mercadal així com la pràctica totalitat de balcons dels edificis colindants. Un cop han estat enceses les prop de 5 mil espelmes s'han fet els parlaments de la presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell, Pere Borràs i Joan Ballester, ex president de Reus decideix. Tot seguit, els Xiquets de Reus han aixecat quatre pilars, representant les quatre barres de l'estelada.

Encén la flama a Reus s'ha portat a terme tot seguint  l’esquema dels actes realitzats per seccions territorials de l’ANC d’altres municipis catalans. La primera estelada que es va encendre, el passat mes de setembre, va ser a Verges i a partir d’aquí han continuat la iniciativa ciutats com Barcelona, Granollers o Vic, que el passat mes d’octubre va dibuixar l’estelada més gran del món utilitzant més de 6.000 espelmes. També a les nostres comarques, poblacions com Mont-roig del Camp han portat a terme fins ara aquesta activitat. Encén la flama és un acte que vol mantenir viu l’esperit tant de la Marxa cap a la independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana com de la mobilització unitària de l’11 de setembre a Barcelona.

Galeria fotogràfica

El muntat s'ha començar a fer a partir de les tres de la tarda.

Una imatge de les prop de 5 mil espelmes enceses amb la façana de l'Ajuntament de Reus al fons.

Un moment de la intervenció de la presidenta de l'Assemblea Nacional de Catalunya, Carme Forcadell.

Notícies relacionades
SOCIETAT | Acte reivindicatiu
Reus per la Independència encendrà al Mercadal una estelada de 530 metres quadrats feta amb espelmes

06/01/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El proper dissabte 12 de gener, més de 4.500 espelmes esteses al llarg de la plaça del Mercadal dibuixaran una estelada de grans dimensions que s'il·luminarà a partir de les 7 de la tarda. La iniciativa Encén la flama sorgeix de la secció territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a la ciutat, Reus per la Independència, i segueix l'esquema d'altres actes que anteriorment han organitzat les territorials d'altres municipis del país.