La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | DEFUNCIONS

Troben mort el dissenyador reusenc Manuel Mota

Considerat un dels grans dissenyadors de vestits núvia, va estudiar al col·legi General Prim i a l'institut Salvador Vilaseca

09/01/2013 | Per Cori Sebastià

Manuel Mota ha dissenyat els vestits de núvia de diverses famoses i models de l'Estat espanyol.

Manuel Mota ha dissenyat els vestits de núvia de diverses famoses i models de l'Estat espanyol.

El dissenyador reusenc Manuel Mota, de 46 anys, va ser trobat mort ahir en un ambulatori de Sitges, pròxim al seu domicili. La seva mort no s’ha conegut fins avui quan ho ha donat a conèixer la firma Pronovias a través d’un comunicat. Els Mossos d’Esquadra investiguen la causa de la mort després que el cos presentava lesions ocasionades per un ganivet. Tot i que inicialment la policia havia apuntat la possibilitat que es tractés d’un homicidi finalment ho ha descartat després de trobar tres cartes a la motxilla que duia Mota.

Manuel Mota feia més de vint anys que era el director creatiu de la firma de vestits de núvia Pronovias. Tot i que tota la seva carrera professional la va fer a Barcelona, Mota va iniciar la seva formació a  Reus. Va fer els estudis d’EGB a l’antiga escola Rofes i al Col·legi General Prim. Tot seguit, va cursar el BUP i el COU a l’institut Salvador Vilaseca. D’aquella època, el reusenc recordava, sobretot, la seva dificultat amb les matemàtiques i tot el suport que va rebre dels professors de l’institut en la seva afició pel disseny, una afició que, de fet, en moltes ocasions va fer que acabés les classes amb la taula plena de dibuixos de models. Un cop va finalitzar el batxillerat, Mota va estudiar disseny durant quatre anys a Barcelona.  Des d’aleshores, les seves estades a Reus eren molt reduïdes on hi continuava vivint la seva família.

Mota, que es declarava seguidor dels modistes Balenciaga i Valentino,  era actualment un dels grans dissenyadors de vestits de núvia. De fet, algunes de les dones més famoses de l’Estat i conegudes models l’havien triat perquè dissenyés els seus vestits de núvia. Mota va adquirir un especial relleu fa 18 anys quan va presentar a la Casa Reial tres propostes de vestit de núvia per al casament de la filla gran dels Reis.