La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Venda de patrimoni municipal

L'Ajuntament de Reus decideix posar a la venda l'edifici del CEPID ubicat al Tecnoparc

Tot i que no s'ha establert un preu oficial, la xifra podria rondar els sis milions d'euros

09/01/2013 | Per Joan Carrion

Una imatge actual de l'edifici del Cepid ubicat a la zona del Tecnoparc.

Una imatge actual de l'edifici del Cepid ubicat a la zona del Tecnoparc.

L'edifici del Centre Empresarial per a la Innovació i el Desenvolupament, conegut com a Cepid, està a la venda. La decisió es va adoptar en el darrer consell d'administració de la societat Tecnoparc celebrat el passat mes de desembre en el que hi formen part els regidors del govern municipal Teresa Gomis, Alicia Alegret i Marc Arza. La decisió s'emmarca en la línia de posar a la venda aquells actius públics locals a partir dels quals es pugui fer front a les dificultats de la hisenda municipal i, en aquest cas, liquidar els deutes que Tecnoparc Reus SA va generar durant la construcció de l'edifici i que encara estan pendents de pagar (prop d'un milió d'euros). Tot i que no s'ha fet pública una xifra oficial sobre el preu que el govern pot demanar per aquest equipament, la quantitat podria rondar els sis milions d'euros.

El Cepid va ser projectat i construït durant la passada legislatura dins la proposta global del Tecnoparc, amb la voluntat de crear una infraestructura que pugués facilitar l'activitat empresarial vinculada al sector de l'alimentació, la biotecnologia i les noves tecnologies. Amb el canvi de govern i davant el fort desequilibri patrimonial que patia la citada societat Tecnoparc quan era mixta, es va optar per realitzar una modificació del seu accionariat amb la sortida d'altres socis del món empresarial, de la Cambra de Comerç i de la Universitat Rovira i Virgili, quedant el consistori reusenc com a únic soci tot assumint tot el capital social, així com els passius i els actius de la societat. L'edifici que ara es posa a la venda és un d'aquests actius que al llarg dels darrers anys ha anat acollint tot un seguit de companyies tecnològiques dedicades al món de la informació i la comunicació (TIC) que han llogat el seus espais amb importants inversions a l'hora d'adequar-los.

"Si es realitza el canvi de propietaris -segons expliquen fonts municipals- no ha de suposar cap problema per a les empreses instal.lades que poc a poc han anat desenvolupant el que hem anomenat un clúster d'empreses TIC". Aquest edifici és també la seu del Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya, el CESICAT, que el febrer d'enguany va estrenar les seves oficines definitives amb una superfície de 420 metres quadrats. Aquest equipament té com a objectiu fonamental garantir la seguretat de la informació de les institucions públiques catalanes i assegurar la seguretat de les citades tecnologies de la informació.