La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Metrovacesa

Vitalino Nafría, President de Metrovacesa serà avui a Reus per negociar el futur del seu Centre Comercial

08/02/2012 | Per Joan Carrion

Vitalino Nafría, President de Metrovacesa

Vitalino Nafría, President de Metrovacesa

Avui dijous se celebrarà una reunió important a la ciutat de Reus per tal de definir el futur i la viabilitat del Centre Comercial que l’empresa Metrovacesa va começar a construir a l’Avinguda de Sant Jordi, unes obres que resten aturades des de pocs dies després de les eleccions municipals del mes de maig de l’any passat. Una trobada a la que hi assistirà el propi President de la citada empresa, Vitalino Nafría Aznar, una presència que simbolitza la importància d’aquesta convocatòria ja que hauria de servir per eliminar els dubtes que hi ha actualment sobre aquest equipament comercial. Aquest era un projecte –que va suposar l’enderroc de l’antic espai firal ubicat a tocar del Parc de Sant Jordi- va ser presentat i iniciat amb gran rebombori durant la passada legislatura i es va emmarcar en l’operació financera ideada per tal de sufragar una part fonamental de les despeses generades per la construcció de la nova Fira de Reus a la zona del Tecnoparc.  La crisi econòmica va comportar que les obres s’aturessin i que Metrovacesa no pogués fer front al cànon establert inicialment per impulsar les citades obres. El contracte inicial fixava una aportació anual de 5 milions d’euros durant els 5 primers anys de l’obertura del centre comercial, i de 2,2 milions d’euros fins als 50 anys. 

Si fem una mica d’història sobre els darrers esdeveniments que han afectat aquest projecte comercial, cal recordar que l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, la regidora delegada de l’Àrea de Promoció Econòmica, Alícia Alegret; i l’aleshores regidor d’Empresa i Ocupació, Josep Jofré, es van reunir el mes de juliol de l’any passat amb el conseller delegat i la responsable de desenvolupament de centres comercials de Metrovacesa per analitzar l’evolució de les obres del centre comercial.

La reunió –segons explicava una nota de premsa del consistori reusenc- va servir per constatar la predisposició de Metrovacesa i l’interès de l’Ajuntament de Reus per donar continuïtat al projecte. La voluntat de les dues parts era que les obres, actualment paralitzades, es puguessin reprendre el mes d’octubre de l’any passat, i que l’equipament comercial pugués obrir les portes en els propers dos anys. Una previsió que, de moment, no s’ha fet realitat.

Ajuntament i promotora es van donar uns mesos de marge per explorar vies de solució per arribar a un acord definitiu. Segons les mateixes fonts municipals, Metrovacesa volia plantejar una nova una proposta econòmica per modular les aportacions del cànon fixat en el contracte d’arrendament, sense modificar la quantia total establerta.

L’Ajuntament es mostrava disposat a acceptar aquesta proposta, a l’espera de com encaixa el plantejament definitiu de la promotora amb l’actual situació econòmica i financera municipal. A la reunió de demà es podrà saber si ambdues parts han aconseguit unificar les demandes d’un i altre.

El projecte que va preveure l’empresa i del que ara per ara només hi ha els fonaments i l’esquelet de formigó contempla una superfície construïda de 41.700 metres quadrats, des quals se’n podran llogar per a usos d’oci i comercials, prop de 33.300.