La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

OPINIó | ... ÉS EL MÓN

Mètode Bravium

06/01/2013 | Per Josep Baiges | comentaris 1 comentaris

El Teatre Fortuny, el dia de la commemoració de la seva inauguració, iniciativa del Bravium.

El Teatre Fortuny, el dia de la commemoració de la seva inauguració, iniciativa del Bravium.

Tot i que els periodistes hauríem d’estar immunitzats als efectes de segons quines notícies, he de reconèixer que un servidor porta molt malament aquest degotall d’informacions tan constants com negatives vinculades a la crisi. Hi ha dies que sentint la ràdio al matí ja no sortiria ni de casa. I de vegades quan entro al quiosc prefereixo mirar-me publicacions d’aquelles intranscendents abans de parar atenció a la premsa generalista que, de manera constant, ens regala titulars catastrofistes. No sóc pas l’únic que viu immers en aquesta bombolla de pessimisme. El nostre entorn més immediat està submergit en un oceà de foscor del qual sembla que no en podrem sortir mai més. Però com passa en tots els ordres de la vida hi ha algunes excepcions, les que protagonitzen aquells convilatans que, lluny de deixar-se vèncer pel desànim, fan front a la situació amb tota la coratgia del món, generant idees, insuflant optimisme a un futur que encara té oportunitats.

La nostra societat civil és un bon exemple d’aquesta realitat. Un eixam d’entitats que, amb molt de treball, afronten aquesta situació complexa amb una extraordinària capacitat de resolució i amb grans dosis d’imaginació. Una d’aquestes entitats és el Bravium. Malgrat les tan amanides retallades, la seva bombonera del carrer de la Presó manté inalterable la programació amb multitud de propostes. Paral·lelament, el teatre serveix també d’espai d’acció i interacció d’altres entitats musicals i teatrals que han trobat en el local el millor entorn per desenvolupar-se. I un detall també important és l’interès que tenen els seus gestors a l’hora de procurar per àmbits formatius, amb la dedicació d’un “actoràs” del Món de Reus, el Carles Bigorra, que, de manera periòdica, ofereix el seu coneixement a tots els interessats a introduir-se en les més diverses arts teatrals.

Però al marge d’aquesta ebullició constant, Bravium –amb l’incansable Jaume Amenós al capdavant– sempre ha volgut anar més enllà, generant accions de ciutat per a gaudi de tots nosaltres. És el cas de la que s’han empescat per al proper divendres 16 de novembre. Coincidint amb el 130è aniversari de la inauguració del Fortuny es proposen reviure –en el més ampli sentit de la paraula– el que es va produir al coliseu de la plaça Prim aquell dia de l’any 1882. Per fer-ho necessiten 600 persones disposades a vestir-se d’època i participar activament d’un espectacle que tindrà el millor contrapunt dalt de l’escenari, amb la interpretació de la primera òpera que es va escoltar al Fortuny, el Faust, de Gounoud. Es poden conèixer tots els detalls de l’operatiu visitant la pàgina web a l’adreça www.braviumreviu.cat.

El repte és majúscul, i altrament engrescador. Però tampoc ens ha de sorprendre. Iniciatives com aquestes són pròpies de l’ADN reusenc i, molt especialment, de l’esperit inquiet de les nostres entitats on la gent es mou des del més absolut altruisme per fer ciutat. Tant de bo el Bravium, amb el seu mètode sempre integrador i absolutament il·lusionant, aconsegueixi l’objectiu.

 

Article publicat al número 8 de la Revista NW (Setembre 2012)

 


1 comentaris invertir ordre dels comentaris
1

Joan LM

6 gener 2013 a les 11:23h

L'acte va anar molt bé. És una prova que a la ciutat ens hem de treure del damunt tanta "ajuntamentdependència" i tirar pel dret. D'on no n'hi ha no en reaja. I no parlo només de diners!

Deixa el teu comentari

Nom

E-mail

Comentari