La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Acte reivindicatiu

Reus per la Independència encendrà al Mercadal una estelada de 530 metres quadrats feta amb espelmes

L'encesa es farà dissabte vinent a partir de les set de la tarda

06/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Un fotomuntatge de com quedarà el Mercadal dissabte vinent amb les espelmes enceses.

Un fotomuntatge de com quedarà el Mercadal dissabte vinent amb les espelmes enceses.


La plaça del Mercadal acollirà el pròxim dissabte dia 12 l’estesa de les més de 4.500 espelmes que donaran forma a una enorme estelada de 28 metres de llargada per 19 d’amplada. L’encesa de les espelmes començarà a les 7 de la tarda i es preveu que s’allargui fins al voltant de dos quarts de 9 del vespre. Les activitats incloses dins la jornada Encén la flama a Reus s’iniciaran a primera hora del dia. A les 9 del matí, un grup motoristes membres de diversos clubs del territori sortiran amb les seves motos cap a Vic per tal de recollir el testimoni de la territorial de l’ANC d’aquella ciutat, que el passat mes d’octubre va encendre l’estelada més gran del món. La caravana de motos passarà per Cervera, s’aturarà a Vic per dinar i tornarà fent parada a Tàrrega. Una vegada a Reus, cap a dos quarts de 6 de la tarda, les motos es concentraran a l’esplanada ubicada entre el Camí de Valls i l’avinguda Marià Fortuny, just al costat de l’Institut Escola Pi del Burgar. Posteriorment, recorreran el tomb de ravals de la ciutat i acabaran a la plaça del Mercadal amb la flama que ha d’encendre l’estelada.

 

Activitats al Mercadal mentre dura l’encesa

Durant l’estona que duri l’encesa, a banda de les motos, també hi haurà la presència de diferents entitats i elements festius de la ciutat que han volgut col·laborar amb la iniciativa Encén la flama. Es tracta del Bou de Reus, el gegant El Carrasclet, l’Orfeó Reusenc, l’Aula de Sons i els Xiquets de Reus. Aquests últims oferiran quatre pilars que encapçalaran les quatre barres de l’estelada, una vegada totes les espelmes estiguin enceses. Tot seguit, tindrà lloc un breu torn de parlaments on es comptarà amb la presència, entre d’altres, de la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell; del coordinador territorial de Reus per la Independència, Pere Borràs i de l’expresident de Reus Decideix, Joan Ballester.

 

L’organització de l’activitat Encén la flama va a càrrec de Reus per la Independència i compta amb la col·laboració de les entitats Òmnium Cultural Baix Camp, Casal Despertaferro, Orfeó Reusenc, Colla Castellera Xiquets de Reus, Colla Gegantera El Carrasclet, El Bou de Reus i l’Aula de Sons. Encén la flama a Reus segueix l’esquema dels actes realitzats per seccions territorials de l’ANC d’altres municipis catalans. La primera estelada que es va encendre, el passat mes de setembre, va ser a Verges i a partir d’aquí han continuat la iniciativa ciutats com Barcelona, Granollers o Vic, que el passat mes d’octubre va dibuixar l’estelada més gran del món utilitzant més de 6.000 espelmes. També a les nostres comarques, poblacions com Mont-roig del Camp han portat a terme fins ara aquesta activitat. Encén la flama és un acte que té un doble objectiu. Per un costat, vol mantenir viu l’esperit tant de la Marxa cap a la independència impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana com de la mobilització unitària de l’11 de setembre a Barcelona.