La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Formació

Reus vol afavorir el pas de la Formació Professional al món laboral dels joves

15/03/2012 | Per Joan Carrion

Dolors Sardà, regidora d'Ensenyament i Isaac Sanromà, President de la Cambra de Comerç de Reus

Dolors Sardà, regidora d'Ensenyament i Isaac Sanromà, President de la Cambra de Comerç de Reus

L'àrea d'Ensenyament i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus, presentaran a Múnich, aquests 22 i 23 de març, la candidatura de la ciutat de Reus per formar part de l'Associació Xarxa FP d'àmbit europeu. Aquest organisme és una entitat de ciutats europees, creada l'any 1999, que té la voluntat d'afavorir la qualitat de la Formació Professional, i la transició de l'alumnat al món laboral. La xarxa permet una relació estable entre les administracions locals, els centres de formació i l'entorn productiu de les ciutats, col·laborant en la gestió de pràctiques i estades laborals a empreses estrangeres, i rebent estudiants i recents titulats a les empreses de la nostra demarcació.

Els objectius de formar part de la Xarxa són, entre altres: enfortir la col·laboració entre els centres de formació i les empreses, promoure i sostenir la mobilitat dels estudiants de la formació inicial i/o de la Formació Professional (majors de 18 anys), impulsar la mobilitat del professorat per reforçar la formació i la requalificació professional, elaborar projectes europeus per millorar la qualitat de la Formació Professional, crear una cultura de treball entre empresaris i estudiants per estimular el creixement econòmic de la regió, promoure una educació internacional i l'aprenentatge de compretències lingüístiques per cada camp professional.

El Ple de l'Ajuntament de Reus, el passat 9 de març, va aprovar per unanimitat presentar la candidatura de la capital del Baix Camp a la propera Assamblea General de la Xarxa per formar-ne part. Des del consistori es considera que formar part d'aquesta entitat europea fomentaria l'atractiu de la ciutat de Reus com a destinació per a la realització de bones pràctqiues als estudiants d'FP i, alhora permetria als joves sense experiència a accedir al mercat de treball, sumant un valor afegit als seus currículums i potenciant l'estudi de llengües estrangeres.

 

Els joves que vulguin realitzar aquestes estades a l'estranger han de gaudir d'una beca Leonardo, Erasmus, o d'alguna Fundació o entitat. Les estades duren entre 2 i 4 mesos i els joves rebran el suport d'un tutor de l'empresa i del contacte directe amb el mobility manager local que, entre d'altres tasques, buscarà l'allotjament per als joves majors de 18 anys.