La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Sanitat

L'Ebre qüestiona que els seus centres sanitaris siguin gestionats per Sagessa des de Reus

El sindicat denuncia que diners de l'Hospital de Móra d'Ebre han servit per pagar deutes de Reus

19/12/2012 | Per NW Revista de Reus

Edifici de l'Hospital de Móra d'Ebre, gestionat pel grup Sagessa, participat majoritàriament per l'Ajuntament de Reus.

Edifici de l'Hospital de Móra d'Ebre, gestionat pel grup Sagessa, participat majoritàriament per l'Ajuntament de Reus.

El model de lideratge territorial per la via de la gestió de centres sanitaris tants anys defensat des de Reus té qui el qüestiona des de les Terres de l'Ebre, principal escenari d'operacions del grup Sagessa gestionat des de Reus. El sindicat UGT ha demanat aquest dimecres a Tortosa un canvi en la composició accionarial de Sagessa, amb l'objectiu de reduir el pes que Reus té en les decisions que afecten la zona, en favor dels municipis de l'Ebre. El secretari general de la UGT a les Terres de l'Ebre, Wifred Miró, ha dit que caldria que, com a mínim, fos necessari el vot de dos dels tres alcaldes dels principals municipis que formen part de l'accionariat de Sagessa (Reus, Tortosa i Amposta).

La petició que fa la UGT la motiva la denúncia del propi sindicat, segona la qual, l'Hospital de Móra d'Ebre no pot fer front al pagament d'1.7 milions d'euros als seus proveïdors, perquè l'Ajuntament de Reus ha utilitzat aquests diners per pagar deute municipal que no té res a veure amb la sanitat. Miró ha dit que, si no s'accepta el canvi accionarial, "caldria crear una Sagessa de les Terres de l'Ebre" i ha dit que aquesta situació pot acabar afectant el nivell assistencial del centre sanitari.

Aquesta denúncia de la UGT no ha estat desmentida per l'Ajuntament de Reus. En un comunicat, l'Ajuntament opta per no replicar el sindicat i diu que "no vol contribuir a alimentar cap debat que pugui posar en risc el bon funcionament del sis tema sanitari públic del sud de Catalunya que es gestiona a través de Sagessa". 

Tot i que no és el primer cop que des de l'Ebre es qüestiona el paper de Reus al grup Sagessa, mai com ara ningú s'havia mostrat tant contundent en la demanda de canvis en el model accionarial, nascut a finals dels anys vuitanta.