La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Carta adreçada a l'Ajuntament de Reus

Carles Manté 'justifica' més de 500 actuacions realitzades durant els anys que va treballar per a Sagessa i INNOVA

Els treballs realitzats es van fer a Reus, Cambrils, Barcelona, Amposta, i Tortosa, entre altres

19/12/2012 | Per Joan Carrion

Un dels paràgrafs en els que Manté explica les reunions amb els diversos responsables de Sagessa.

Un dels paràgrafs en els que Manté explica les reunions amb els diversos responsables de Sagessa.

Un cop es va fer públic l'informe redactat per l'interventor i el secretari municipal sobre els pagaments que Sagessa i Innova havien fet a Carles Manté com a responsable de l'empresa CCM Estratègies de Salut SL durant els anys 2007 i 2011, aquest es va posar en contacte amb el consistori reusenc per intentar justificar les tasques per les quals havia facturat tot un seguit de feines per un import cobrat 838.000 euros (iva inclòs). Aquell informe dels tècnics municipals va servir per portar el tema a Fiscalia perquè aquest organisme dictaminés si en aquest procés s'havia produït alguna actuació delictiva.

Entre la documentació enviada, hi ha una carta tramesa el mes d''agost passat -a la que aquesta revista digital ha tingut accés- a la secretaria d'Innova en la que Manté explica les actuacions realitzades durant aquests anys en l'àmbit sanitari i el de la nutrició durant aquest període. Manté en destaca les actuacions realitzades en temes sanitaris en diversos escenaris: Reus, Cambris, Bacelona, Amposta, i Tortosa, entre altres ciutats. En un del punts explica que "sense ésser exhaustiu, en relació a l'àmbit de la salut, m'he reunit durant el decurs del període contractual amb l'Alcalde de Reus 19 vegades, amb el Conseller Delegat d'Innova 50 ocasions, amb el Director General d'Innova en 98 ocasions, amb la direcció de Sagessa en 39 ocasions, amb la direcció assistència de Sagessa en 6 ocasions, amb la gerència de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre en 6 cops, 4 ocasions amb la Gerència de l'Institut Català de la Salut 4 vegades...". Un relat que detalla moltes altres trobades amb responsables de diverses institucions i centres sanitaris juntament amb càrrecs polítics de la zona d'influència d'aquestes empreses públiques municipals. 

Segons explica, la seva empresa va portar a terme gestions en línies concretes de desenvolupament de nous projectes sanitaris com ara la definició, projecte i construcció de l'Hospital Lleuger de Cambrils, la instal.lació de noves unitats de readiologia, oncologia, diagnòstic per la imatge, definicions de nous models sanitaris, laboratoris d'anàlisis clínics, equipaments sòciosanitaris, i la construcció de nous equipaments com ara el nou hospital de Tortosa. En l'àmbit de la nutrició, Manté explica que "durant aquests anys he estat president i conseller delegat de Shirota Funcional Foods, empresa participada majoritàriament per INNOVA SA". En aquest apartat, destaca les quatre reunions realitzades amb el Ministeri d'Indústria -organisme que va concedir diverses subvencions a aquesta iniciativa-, 10 assistències als consells d'administració, 12 reunions amb els consellers" i afegeix altres accions realitzades amb entitats bancàries, notaries i les 120 reunions de l'equip directiu d'aquesta empresa mitxa que el nou govern de la ciutat de Reus va decidir finiquitar mesos enrere i assumir l'aval de tres milions d'euros que se li havia concedit durant la passada legislatura. Cites i cites de reunions i gestions que podrien superar el mig miler de treballs concrets i que ell argumenta per tal de "justificar" els diners cobrats.

En la misiva enviada per Manté, demana que el consistori "remeti a l'autoritat que li hagi requerit informació, còpies de les actes dels consells d'administració d'INNOVA i de la societat Shirota durant el període de vigència de contracte". En un altre punt, el propietari de l'empresa CCM Estratègies de Salut, diu als responsables d'Innova que "si la documentació que assenyala disposar -l'ajuntament- és insuficient, INNOVA disposa de més documentació, a ben segur. Igualment, donat que molts de les actuacions referides foren públiques i/0 presentades públicament, prego remetin igualment els diferents reportatges fotogràfics en qualsevol altre suport, dels quals pugui restar constància als arxius d'INNOVA".

Aquesta justificació, contrasta amb el contingut del citat informe dels tècnics municipals en els que es "veien indicis constitutius de responsabilitats penals i comptables, un delicte de malversació de fons públics i un altre de falsetat en document mercantil. La instrucció judicial de les diligències obertes per la Fiscalia -en part corresponents a la denúncia presentada per Ara Reus- tenien una cita el passat 22 de novembre als jutjats de Reus on havia de declarat el citat Manté i l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, una citació que es va ajornar i que es va fixar pel 19 de febrer de l'any vinent. En l'informe comentat, també es recollia unes presumptes irregularitats que hauria pogut cometre l'arquitecte Jorge Batesteza pels honoraris que hauria rebut per la seva intervenció en la construcció del nou Hospital de Sant Joan de Reus. Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
Innova va pagar al president de Shirota, Carles Manté, 800 mil euros per assessorament sanitari

19/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Tal com avui explica el diari El Pais, segons consta en la informació de l'auditoria que s'està realitzant en aquests moments i que el govern municipal va encarregar per arribar al fons de la gestió que ha realitzat el hòlding INNOVA durant aquests anys, Josep Prat hauria tramitat, a través de l'empresa pública Sagessa- el pagament de factures a Manté durant aquest període per un import anual de 155.000 euros (més iva). Manté era el titular -junt a la seva esposa- de l'empresa dedicada a qüestions de consultoria anomenada CCM Estratègies i Salut. Curiosament, Manté va ser també durant bona part d'aquest temps, president de la societat mitxa Shirota, dedicada al món de la investigació en temes de nutrició.

VIDA MUNICIPAL | Factures presumptament 'irregulars'
Carles Manté: "Estic a disposició de qui convingui per explicar quina va ser la meva feina a INNOVA"

26/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

"El primer sorprès per aquestes notícies sobre el meu contracte sóc jo mateix. Només he tingut informació de la situació a través dels mitjans de comunicació ja que no he rebut cap consulta des del consistori reusenc", explica Carles Manté, responsable de l'empresa CCM Estratègies i Salut. Manté afirma que "evidentment hi ha molta feina feta en temes de salut i de nutrició a la ciutat de Reus i comarca del Baix Camp, aquests dies he mirat les agendes pel dret i pel revés i puc dir que estic preparat per explicar totes les tasques realitzades a partir del contracte signat".

VIDA MUNICIPAL | Denúncia d'Ara Reus
El Jutjat de Reus ajorna fins el 19 de febrer la declaració de Carles Manté i Josep Prat per les factures d'INNOVA

30/10/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha ajornat fins el dia 19 de febrer de l'any vinent a dos quarts d'11 del matí les declaracions de Carles Manté i de Josep Prat, corresponents a la realització de diligències judicials motivades per la denúncia del grup municipal Ara Reus. El motiu d'aquest canvi de dates respon a la petició de l'advocat David Rocamora, qui representa al Sr. Carles Manté, havia estat citat amb anterioritat de comparèixer en el jutjats de Barcelona per representar un altre afer judicial.