La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | LA CAMBRA FA BALANÇ

La Cambra de Comerç defensa un ens que planifiqui la política comercial de la pròxima dècada

És un dels objectius que s'ha fixat la institució per al pròxim any

17/12/2012 | Per Cori Sebastià

El president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha fet balanç del 2012.

El president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha fet balanç del 2012.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha fet aquest dilluns balanç de l’any que acaba i ha apuntat els objectius de la institució amb vista al 2013. En aquest sentit, Sanromà ha destacat que la Cambra vol impulsar l’any que ve una taula del comerç. La seva finalitat haurà de ser analitzar la política comercial que es realitza ara a Reus per fixar actuacions a fer en la pròxima dècada que serveixin per millorar aquest sector molt important per a l’economia local. Sanromà considera que, per exemple, s’ha d’analitzar el perfil del turista que actualment visita la ciutat i el que pot venir en el futur per conèixer les seves demandes i introduir els canvis que siguin necessaris en la política comercial. En aquesta línia, ha apuntat que el futur projecte Barcelona world pot portar nous visitants amb una preferències turístiques diferents de les que tenen els actuals. Per tant, per Sanromà, els canvis s’han de planificar amb temps.

Un altre dels objectius de la Cambra amb vista al 2013 és aconseguir que sigui una realitat la creació d’una finestreta única que permeti agilitzat els tràmits administratius a aquells que volen posar en marxa una empresa. En materia econòmica, la Cambra aposta per la creació d’un pla integral per a l’aeroport de Reus. Sanromà parteix de la base que aquesta és una instal·lació infrautilitzada. Segons la seva opinió, el consorci per promocionar l’aeroport de Reus, que funciona des de fa uns anys, ha demostrat que només serveix per gestionar les aportacions econòmiques que les administracions fan a Ryanair i per aconseguir alguna altra companyia que operi a l’aeroport. El president de la Cambra opina que “s’ha de crear un lobby liderat per Reus” que serveixi per promocionar l’aeroport des de l’òptica de vols comercials però també en el transport de mercaderies.

Consolidar el Club Cambra, i mantenir les exitoses convocatòries de la ruta de tapes Ganxet Pintxo, la fira Reus viu el vi, i la mostra de cerveses artesanals són altres dels objectius de la Cambra per a l’any vinent.

Sanromà ha expressat la seva preocupació pel delicat context econòmic. En aquest sentit, ha mostrat la seva inquietud perquè l’Ajuntament de Reus deu actualment 50 milions d’euros als seus proveïdors. “ Hi ha empreses que tenen greus problemes de tresoreria per aquest deute municipal. Tot i que hem reclamat que això es pagui som conscients de les dificultats econòmiques per les quals passa l’Ajuntament . La nostra intenció és tornar a parlar d’aquest tema per trobar alguna solució que beneficiï les empreses que presten serveis al consistori”, ha dit Sanromà.   

Malgrat la crisi, el president de la Cambra ha explicat que durant l’últim trimestre de l’any s’han triplicat les consultes a l’entitat per fer realitat algun projecte empresarial.