La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | La 'patronal' catalana del sector sanitari

L'encara director general de Sagessa, José Augusto García Navarro, fitxarà pel Consorci de Salut i Social de Catalunya

La seva incorporació es farà a partir del proper mes de gener

17/12/2012 | Per Joan Carrion

José Augusto García Navarro, en un acte organitzat per la Cambra de Comerç de Reus.

José Augusto García Navarro, en un acte organitzat per la Cambra de Comerç de Reus.

José Augusto García Navarro, l'encara director general de Sagessa abandonarà finament aquest càrrec a finals d'aquest mes per incorporar-se a l'equip directiu del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC), conegut anteriorment com a Consorci Hospitalari de Catalunya. Aquest és un organisme que acull entitats de 59 governs locals catalans i 49 centres prestadors de serveis de la salut i d'atenció social que gestionen 266 dispositius o centres d'atenció a les persones integrats a les diverses xarxes públiques de Catalunya. El CSC va començar a caminar fa anys defensant els interessos d'aquells centres governants per governs locals formats per partits "d'esquerres": PSC, ERC i IC-Verds, mentre els ajuntaments governats per Convergència i Unió tenien el seu òrgan homònim anomenat La Unió, Associació d'Entitats Sanitàries i Socials.

García Navarro -tal com va anunciar aquesta revista digital- va decidir fa unes setmanes assumir una nova tasca professional a primers de desembre, però l'Ajuntament de Reus li va demanar que ajornés la seva marxa mentre Sagessa buscava un nou responsable per aquest càrrec. L'encara responsable tècnic de Sagessa és un professional del món de la gestió de la sanitat molt ben valorat en aquest sector i en un primer moment s'havia apuntat la possibilitat que acceptés una important oferta arribada des de Madrid, en concret del grup Carpio Sanidad. Finalment, José Augusto García Navarro s'hauria decantat per donar el si a la proposta arribada des de Barcelona i desenvolupar la seva tasca -com a nou director general del CSC- en un context que ell coneix a la perfecció com és la sanitat catalana impulsada per ajuntaments i altres entitats locals i comarcals.

Així doncs, en aquest nou càrrec haurà de continuar parlant i gestionant amb els responsables de la sanitat reusenca i amb totes les empreses públiques sorgides sota la marca Sagessa. 

Notícies relacionades