La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | BICENTENARI DE PRIM

Comencen els treballs per restaurar el mausoleu del general Prim

La Diputació pagarà els 50.000 euros que costarà

14/12/2012 | Per NW Revista de Reus

El mausoleu del general Prim està al cementiri de Reus.

El mausoleu del general Prim està al cementiri de Reus.

El sarcòfag del mausoleu del General Prim, situat al cementiri de Reus, s’ha traslladat aquest divendres al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya perquè els tècnics i els especialistes el restaurin i d’aquesta manera millorar la seva conservació.Aquests treballs s’inclouen dins les accions que es duen a terme en el marc de la celebració del bicentenari del general Prim que es commemorarà al  2014. La restauració del mausoleo costarà 50.000 euros i será finançada per la Diputació de Tarragona.

El mausoleu del General Prim és un exemple de l’estil neoclàssic dels monuments funeraris de la burgesia del s.XIX; i és obra de l’artista basc Plácido Zuloaga, amb baixos relleus de plata i una escultura de bronze banyada en plata d’Émile Hébert.

Més enllà d’aquesta restauració, el pròxim dia 27 tindrà lloc a Madrid, tal com va avançar NW Revista de Reus, la descoberta d’una placa commemorativa al carrer del Turco, lloc on Prim va rebre els trets que li van ocasionar la mort. La placa és obra de l’artista reusenc Ramon Ferran.