La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Commemoració històrica

Carles Pellicer i Ana Botella presidiran la col·locació d'una placa en memòria del general Prim a Madrid

Els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Reus no hi assistiran

11/12/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i la Sociedad Bicentenario.

Una imatge de la signatura del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Reus, Diputació de Tarragona i la Sociedad Bicentenario.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer i l'alcaldessa de Madrid, la popular Ana Botella, presidiran el dia 27 d’aquest mes la col·locació d'una placa en memòria del general Prim en el "lloc i a la mateixa hora on va patir l'atemptat que dies després va provocar la seva mort, l'any 1870". La cerimònia també comptarà amb la presència del reusenc Pau Roca, president de l'entitat Sociedad Bicentenario General Prim 2014. L’acte s'ha dissenyat amb un to marcadament militar. De fet, la invitació recorda que Joan Prim era president del govern espanyol, però també coronel de l'exèrcit. La cerimònia, que tindrà lloc al palau de Buenavista (actual seu de la Caserna General de l’Exèrcit), inclourà diversos parlaments i un 'vi espanyol'.  El responsable de la Caserna General de l’Exèrcit, el governador del Banc d’Espanya, Luis Linde, i el president del congrés dels diputats, Jesús Maria Posada, també participaran en aquest acte que començarà a les 11 del matí amb la presentació d'un llibre que recull els discursos parlamentaris del general Prim.

Una hora després, a l'antiga calle del Turco –actualment anomenada carrer del Marqués de Cubas- i en una de les façanes del Banc d’Espanya es descobrirà la placa que recordarà l'atemptat que Prim va partir el 27 de desembre de l'any 1870 en aquest indret i que dies més tard va provocar la seva mort.

A aquesta cerimònia que se celebrarà a Madrid, Carles Pellicer havia convidat els tres portaveus dels partits de l'oposició al consistori reusenc, però, tant PSC com Ara Reus i la CUP han declinat participar en aquesta celebració.