La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Gastronomia

Un jurat secret decidirà quines tapes passen a la final de la Ganxet Pintxo d'enguany

La segona edició de la Ganxet Pintxo, a punt

13/03/2012 | Per Joan Carrion

Un moment de la presentació de la Ganxet Pintxo d'enguany

Un moment de la presentació de la Ganxet Pintxo d'enguany

Dijous vinent a la nit s'inicia la primera de les dues edicions que la Ganxet Pintxo tindrà enguany a la ciutat de Reus. Una iniciativa que ve avalada per l'èxit de l'edició celebrada el mes de novembre de l'any passat en la que es van servir més de 110.000 tapes, tal com ha explicat aquest matí el President de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, qui ha manifestat que aquesta activitat pot suposar per a la capital del Baix Camp un impacte econòmic proper al milió d'euros. Una de les novetats d'enguany és que el jurat que triï les tapes que tindran dret a participar en la Ganxet Pintxo del mes de novembre, estarà format per un grup de 'cinc o vuit persones que realitzaran aquesta tasca de manera secreta, per tal que no rebin cap mena d'influència mentre desenvolupen la seva degustació', ha comentat Sanromà. La voluntat de l'organització és que el jurat seleccioni uns quaranta locals per a la final, tot i que és possible que aquesta xifra es pugui ampliar si la qualitat de les propostes presentades així ho recomana.

L'any passat la Cambra ja va anunciar la seva intenció de convocar dues edicions per aquest any amb l'objectiu de poder donar resposta a l'altíssima demanda d'establiments participants. Així, mentre l'any passat es van inscriure 41 establiments de restauració, ara se n'han apuntat 62 (35 repeteixen i 27 s'estrenen). Les persones que facin la ruta, també tindran l'oportunitat de votar les millors tapes, però aquest vot serà orientatiu i no vinculant. Com a contrapartida per aquesta votació, podran prendre part en el sorteig de diversos premis.

Pel que fa a la mecànica de la ruta, cal dir que és igual a la que es va realitzar l'any passat. El client disposarà de la Ganxeta, la guia de la ruta, que reprodueix totes les tapes i a on també hi trobarà una mapa de la ciutat amb els locals degudament senyalitzats. La tapa costarà 2,5 euros, preu en el que s'inclou també una consumició de cervesa.

Alicia Alegret, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, que col.labora de manera activa en aquest projecte, ha destacat la 'importància per a la nostra ciutat d'una iniciativa d'aquest tipus que tindrà un important impacte no només a Reus, si no també en la nostra àrea d'influència'. Alegret ha destacat d'altra banda, el suport que des del consistori s'està donant a tota la qüestió relacionada amb la petició de terrasses realitzada per molts establiments reusencs i ha aprofitar la presentació d'avui per tal de manifestar públicament la 'voluntat de col.laborar estretament amb la Cambra de Comerç de Reus en aquestes qüestions, una relació que es veurà plasmada properament amb la signatura d'un contracte-programa entre amdues institucions'.

Finalment, Jaume Batista, membre de la Cambra i també organitzador de la Ganxet Pintxo ha vogut remarcar la'predisposició dels professionals de la restauració de la nostra ciutat per tal de fer possible una activitat d'aquest tipus'.