La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL

El govern de Reus manté que l'hospital de Sant Joan no està en venda

Els treballadors no cobraran la nòmina de desembre abans d'hora, tal com volien

30/11/2012 | Per Cori Sebastià

Al ple també s'ha informat que el pla d'ajust s'executa segons les previsions.

Al ple també s'ha informat que el pla d'ajust s'executa segons les previsions.

“L’hospìtal de Sant Joan no passarà a mans privades i aquest govern no ha fet cap gestió perquè així sigui”. Amb aquest pronunciament l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha volgut fer desaparèixer, d’una vegada per totes, qualsevol ombra de dubte sobre la possible venda del centre. Pellicer,  doncs, ha insistit novament que l’executiu local no té cap intenció de vendre l’hospital de Sant Joan. El futur del centre ha estat un dels temes destacats del ple que l’Ajuntament ha celebrat aquest divendres, en una sessió que ha estat força plàcida. El grup del PSC ha presentat una moció en la qual ha defensat que l’hospital no passi a mans privades. La iniciativa ha comptat amb el suport dels altres partits a l’oposició, és a dir, d’Ara Reus i de la CUP.  David Vidal, de la CUP, s’ha mostrat favorable a la moció i ha criticat que els membres del consell d’administració de l’hospital no hagin renunciat a les dietes per assistir a les reunions, un gest que ha considerat una falta de respecte vers els treballadors del centre. Per la seva banda, Cori Fargas, d’Ara Reus, ha defensat que l’hospital mantingui la titularitat municipal i ha apostat perquè el Servei Català de la Salut hi situï nous serveis. Fargas també ha lloat la feina feta per José Augusto García Navarro com a director general de Sagessa. Per aquest motiu, ha demanat al govern local que el convencin perquè reconsideri la seva decisió d’abandonar el càrrec. En aquest punt, la regidora d’Ara Reus ha opinat que la seva renúncia obeïa més a motius polítics que no pas econòmics. Aquesta crítica ha tingut rápida resposta de Teresa Gomis, presidenta del Grup Salut. Gomis ha negat qualsevol falta d’entesa entre el govern i García Navarro, i ha retret a l’oposició “no haver ajudat gaire” al director  general de Sagessa a fer la feina. Encara sobre l’hospital de Sant Joan, Gomis ha explicat que és impossible que els treballadors del centre puguin cobrar la nòmina d’aquest desembre el dia 21, és a dir, abans del que és habitual tenint en compte que enguany no cobraran la paga extraordinària de Nadal. Gomis ha afirmat que aquest avançament és impossible perquè la Generalitat no li fa arribar els diners fins a final de mes.

 

Els regidors, sense paga de Nadal

Qui tampoc tindran paga de Nadal enguany seran els regidors amb dedicació exclusiva o parcial. Així ho ha decidit l’Ajuntament. Els 40.329 euros per aquest concepte es destinaran al pla d’ocupació que el consistori ja ha posat en marxa per crear llocs de treball.

El ple d'aquest divendres, però, també ha tractat unes problemàtiques de força actualitat com són els desnonaments i l'ocupació il·legal de pisos.  El govern local ha rebutjat les mocions presentades per Ara Reus i el PSC en aquest sentit. L'executiu ha argumentat que ja treballa en el nivell que es pot. L'oposició ho ha contradit i ha assegurat que l'Ajuntament té competències per ajudar les famílies desnonades o per evitar l'ocupació d'habitatges, sobretot, d'aquells que són de particulars.

En un altre ordre de coses, el govern local ha informat que l’antiga caserna de la Guàrdia Urbana, situada al carrer del Roser, és l’emplaçament elegit perquè en el futur aculli un museu dedicat als passos de Setmana Santa. Aquesta és una reivindicació històrica de les confraries. L’alcalde Pellicer, però, ha deixat clar que primer caldrà fer un pressupost sobre la reforma de l’espai, que està força degradat, i ha afirmat que hores d’ara no hi ha ni un euro per destinar a aquesta obra.