La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Va ocupar aquest càrrec entre els anys 2000 i 2007

L'excap de la Policia Local de Reus, imputat en el presumpte cas de corrupció urbanística de Sabadell

Durant el mandat de Josep Miquel Duran a Reus es va posar en marxa la nova comissaria

27/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Josep Miquel Duran, va ser cap de la Policia Local de Reus fins l'any 2007.

Josep Miquel Duran, va ser cap de la Policia Local de Reus fins l'any 2007.

La notícia que ha trasbalsat la vida municipal de Sabadell aquest matí, amb la presència dels Mossos d'Esquadra escorcollant les oficines de l'ajuntament d'aquesta ciutat vallesena, ha tingut hores més tard una novetat relacionada amb la ciutat de Reus. Una de les persones imputades és Josep Miquel Duran Macho, qui va ser responsable de la Guàrdia Urbana de la capital del Baix Camp abans de demanar el trasllat cap al mateix cos del consistori de la capital del Vallès Occidental. La seva imputació s'ha conegut aquesta tarda en el moment en què trascendia també la mateixa acusació cap a l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, ambdòs com a presumptes col·laboradors en una trama de corrupció urbanística i de cobrament de comissions amb epicentre a Sabadell, l'alcalde de la qual, Manuel Bustos (PSC) està implicat en el cas.

En l'operació, anomenada Mercuri i que s'ha iniciat avui, els Mossos d'Esquadra han escorcollat les dependències de la Policia Local de Sabadell i també han entrat al despatx de l'alcaldessa de Montcada i Reixac 
per intervenir-hi expedients municipals.

Josep Miquel Duran es va incorporar el maig del 2000 com a intendent a la Guàrdia Urbana de Reus amb l’encàrrec de reorganitzar i modernitzar el cos de policia municipal. Set anys més tard s'anunciava la seva marxa cap a l'Ajuntament de Sabadell. Segons una nota de premsa que aleshores va emetre el consistori reusenc, "entre les fites de la seva gestió, la més visible ha estat la posada en marxa de la nova Comissaria Central de la Guàrdia Urbana, edifici que es considera modèlic entre les instal·lacions d’aquest tipus". Un altre dels projectes destacats per l'actuació de Duran va ser "la reorganització interna del cos, amb la implantació d’un nou organigrama funcional i l’assumpció de competències relacionades amb la mobilitat i circulació". En el mateix comunicat es ressaltava que l’intendent Duran havia liderat la Guàrdia Urbana en un moment en què el cos policial s’havia convertit en la columna vertebral de la seguretat pública a la ciutat, i que havia posat en marxa un sistema puntual d’informació de l’activitat de la policia local amb voluntat inequívoca de transparència i d’atenció als mitjans de comunicació.