La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | ATROPELLAMENT MORTAL

Nou atropellament mortal a la via del tren de Salou

La víctima era el pare de l'exregidor reusenc Ariel Santamaria

23/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Els fets han tingut lloc al pas amb barrera que hi ha al carrer Gandesa de Salou cap a dos quarts de 9 del matí. Tot apunta que Daniel Santamaria, de 67 anys, hauria travessat la via amb les barreres baixades. L’home ha estat envestit per un tren Euromed que circulava en direcció a Barcelona a una velocitat de 140 quilòmetres per hora. L’impacte ha ocasionat la mort a l’acte de la víctima. Daniel Santamaria tenia 67 anys i havia estat regidor pel PSC en el primer ajuntament de Reus de l’any 1979, el primer consistori després de la recuperació de la democràcia. El seu fill és Ariel Santamaria, que va ser regidor a l’Ajuntament de Reus pel partit de la Cori el mandat passat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat el seu més enèrgic rebuig davant una nova mort a la via del tren, que se suma a les. moltes que ja s’han hagut de lamentar a l’espera que es desmantelli el traçat ferroviari pel centre urbà. Granados ha denunciat un cop més que el desdoblament de la via de tren entre Vandellòs i Tarragona –que ha de permetre eliminar la via del tren pel centre de Salou i tirar endavant el projecte d’Eix Cívic- només s'hagi executat en un 35% des de l'inici de l'obra, que es remunta al 2000. "Les obres segueixen aturades i, si en dotze anys s'ha executat només el 35%, amb aquest ritme el desdoblament no s'acabarà fins al 2034", ha constatat l’alcalde. Foment va iniciar  l'any 2000 les obres del nou traçat -per a 200km/h- amb la duplicació de la via entre Vandellòs-Tarragona i la connexió amb la línia d'alta velocitat. Les obres no estan acabades i la darrera previsió, d'acord amb el projecte de llei dels pressupostos de l'Estat, fixa la seva finalització per al 2017.

A causa de l'atropellament  la circulació ferroviària dels trens de les línies R16 i dels trens de llarga distància del Corredor Mediterrani  entre Salou i  Cambrils ha quedat interrompuda entre les estacions de Cambrils i Tarragona, i s'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Tarragona i Cambrils pel trens de la línia R16 (Estació de França – Tortosa/Ulldecona per Tarragona).