La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | PROMOCIÓ ECONÒMICA

L'Ajuntament obre una nova línia d'ajuts per incentivar la contractació de joves qualificats

Les empreses que se'n vulguin beneficiar hauran de presentar un pla d'innovació

21/11/2012 | Per Cori Sebastià

La nova línia de subvencions va destinada, especialment, a la creació de llocs de treball per als joves qualificats.

La nova línia de subvencions va destinada, especialment, a la creació de llocs de treball per als joves qualificats.

Marc Arza, regidor d’Innovació, Empresa i Ocupació, ha destacat que l’objectiu de la nova línia d’ajuts municipals és promoure la innovació i la internacionalització de les empreses de Reus, però, sobretot, incentivar la contractació de joves qualificats. I és que Arza ha recordat que aquest és un dels col·lectius de població més afectats per l’atur i que, hores d’ara, més preocupa el consistori.

L’Ajuntament disposarà inicialment d’una partida de 30.000 euros per aquesta nova línia de subvencions. Aquesta preveu subvencionar amb 3.000 euros deu empreses de Reus que presentin un pla de creixement rigorós i viable, enfocat a la innovació i a la internacionalització. Les empreses beneficiàries hauran de contractar de manera indefinida un mínim d’un treballador jove, de 30 anys com a màxim, que tingui formació i/o experiència qualificada, i que haurà de tenir un paper directe en el pla de creixement que proposi l’empresa. Només es podran acollir a aquesta iniciativa  aquelles empreses que durant els últims mesos hagin mantingut el nombre mitjà de la seva plantilla. Les subvencions s’atorgaran per ordre de sol·licitud entre les empreses que compleixin els requisits.

Aquesta nova línia de subvencions municipals s’afegeix a les últimes iniciatives engegades pel consistori reusenc per estimular l’activitat empresarial i crear llocs de treball. Per exemple, una d’aquestes és la subvenció per reformar els comerços de la ciutat.