La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | La CUP ho ha denunciat a la Fiscalia

Alegret nega qualsevol irregularitat en la contractació d'una exassessora del PP

El PSC ha demanat que es constitueixi una comissió d'investigació

19/11/2012 | Per Joan Carrion

Alicia Alegret durant la intervenció aquesy matí davant els mitjans de comunicació.

Alicia Alegret durant la intervenció aquesy matí davant els mitjans de comunicació.

Alicia Alegret no ha amagat la seva indignació aquest matí al comentar la notícia sobre una pressumpta irregularitat en la contractació i acomiadament d'una persona que va treballar per al grup municipal del Partit Popular com a càrrec de confiança a l'Ajuntament de Reus. "Amb el pas del temps i per diverses circumstàncies, aquella confiança que se li va atorgar es va perdre i es va decidir rescindir el contracte que tenia a temps parcial. No hi ha cap il·legalitat en tot aquets procés. Al final vam fer un acte de concialiació i s'ha arribat a un acord". Alegret ha volgut rebatre també el fet que s'hagués obligat a aquesta extreballadora a afiliar-se al PP per poder contractar-la. "És una altra mentida . Feia un munt d'anys que era militant i ho va deixar de ser -a voluntat seva- quan es va rescindir el contracte", ha dit Alegret.

Una de les qüestions que més polsaguera ha aixecat és la possibilitat que aquesta treballadora estés treballant a la seu del PP al raval de Santa Anna i el seu sou li fos abonat pel hòlding Innova. "En aquest cas hem seguit el mateix procés que la resta d'assessors dels grups municipals, arran de l'acord que tots els grups vam signar a començament d'aquest mandat, un model que ja venia d'anys enrere", ha dit la portaveu popular. "En tota aquesta qüestió, afirmo rotundament que no hi ha res mal fet, no hi ha cas. Aquest càrrec podia treballar al nostre despatx municipal i en algun moment a la nostra seu, tal com fan la resta de partits a l'Ajuntament. S'ha volgut treure punta d'una situació particular molt delicada d'aquesta persona només per atacar-me en aquests dies de campanya electoral", ha manifestat Alegret. "Aquí no hi ha cap mena de sou encobert al Partit Popular. Tot això s'ha volgut distorsionar de manera absolutament interessada", ha continuat. 

La CUP

Per la seva part, David Vidal, portaveu del grup municipal de la CUP, també ha convocat els mitjans per informar que "hem portat aquest cas a la Fiscalia per ampliar la nostra demanda inicial amb l'objectiu de denunciar aquesta pràctica de contractacions irregulars en la forma i en el contingut en el si d'Innova. Nosaltres no l'hem vist mai a aquesta persona aquí a l'Ajuntament. A més, ens sembla que aquest procediment hauria de canviar ja que no ens sembla bé que Innova serveixi d'aixopluc per aquestes contractacions". Vidal ha denunciat per enèssima vegada que la informació que reclama sobre aquestes contractacions de personal i sobre els càrrecs de confiança, no li és facilitada per part del govern.

 

ARA REUS

El grup municipal Ara Reus ha enviat una carta al president d’Innova, l'alcalde Carles Pellicer, "perquè convoqui amb caràcter d’urgència un consell d’administració amb la finalitat de clarificar quines han estat les condicions, el tipus de contracte que tenia aquesta persona contractada i quins són els percentatges que tenen els grups del govern a l’hora de contractar personal de confiança". Ara Reus ha manifestat també que "els càrrecs de confiança haurien d’estar contractats a través de l’Ajuntament de Reus i no per les empreses municipals. És a dir, els sous dels càrrecs de confiança haurien d’estar inclosos en el capítol 1 dels pressupostos municipals. Així podríem saber quins són els sous i el nombre de càrrecs de confiança que tenen els partits del govern".

PSC

D'altra banda, Andreu Martin, portaveu del grup municipal del PSC, ha demanat que el govern "obri un expedient informatiu per contrastar totes aquestes informacions i combatre l'opacitat que ara sembla que hi ha. Cal també una reunió urgent del consell d'administració d'Innova per aclarir aquests fets". Martin ha manifestat també que "necessitem molta més informació per arribar a saber si hi hagut alguna actuació irregular en tot això com ara una hipotètica malversació de fons públics i també si hi ha hagut algun tipus de coacció laboral a una treballadora". El polític socialista ha explicat que "de moment, esperarem un temps per veure quina sortida hi dóna el govern i valorarem la possibilitat de demanar responsabilitats polítiques o exercir accions legals. Espero que no hi hagi un altre cas d'amnèsia postraumàtica en el si de CiU i del PP, tal com va passar després del ple municipal del 19 d'octubre passat".

Per la seva banda, el govern municipal ha emès un comunicat en el qual asssenyala que "en relació a la contractació del personal adscrit als grups municipals, l’Ajuntament de Reus informa que, per acord de tots els grups municipals i mentre es desenvolupi el procés de transformació d’Innova, el hòlding d’empreses municipals de Reus en gestiona la seva contractació. La selecció i l’atorgament de funcions depèn dels propis grups municipals. El procediment de contractació del personal adscrit als grups d’aquest mandat 2011-15 és el mateix que el de l’anterior".


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | CONTRACTACIÓ A INNOVA
El PP va contractar una treballadora per al partit pagant Innova

19/11/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El PP va contractar una administrativa per a la seu del partit però pagant-li el sou INNOVA, és a dir, l'Ajuntament. No és la primera vegada que un partit polític contracta un assessor per al seu grup municipal a compte del hòlding. De fet, tots els assessors actualment estan sota el paraigües d'INNOVA, però, en aquest cas es tractava de contractar una persona que treballés en un partit i no a l'Ajuntament. Segons ha fet públic avui la Cadena Ser, la dona ha estat acomiadada per no afiliar-se a la formació popular, cobrava 600 euros mensuals d'INNOVA i en el seu contracte laboral constava que havia de treballar com a assessora del consell d'administració d'INNOVA tot i que mai va trepitjar l'Ajuntament ni la seu del hòllding d'empreses municipals.