La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Hipotètica venda de l'Hospital a Santa Tecla

El PSC diu a Pellicer que "ha dilapidat el consens històric en temes de sanitat que va fer de Sagessa un model de gestió"

L'Alcalde de Reus, indignat amb el rumor divulgat ahir i l'ha qualificat de "absoluta mentida"

16/11/2012 | Per Joan Carrion

El portaveu del PSC a l'Ajuntament, Andreu Martin, i el primer secretari, Francesc Vallès.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament, Andreu Martin, i el primer secretari, Francesc Vallès.

A la sortida de la reunió celebrada aquest matí a les nou entre els membres del comitè d'empresa de l'Hospital de Sant Joan de Reus i una representació municipal formada per l'alcalde Carles Pellicer i la prsidenta del grup Salut, Teresa Gomis, les opinions eren ben diferents. Si per part del govern la trobada havia sigut "molt cordial i profitosa", els representants dels treballadors han marxat de la Plaça Mercadal "no gens convençuts de les explicacions que hem rebut de Pellicer i de Gomis". A continuació, davant dels mitjans de comunicació, l'Alcalde de Reus s'ha mostrat "indignat" pel fet que "aquest rumor que va córrer ahir (i que va ser recollir per una nota de premsa del citat comitè d'empresa) s'hagi convertit en notícia perquè és una mentida, ho desmenteixo categòricament,  tot això és fals i és impensable que algú pugui pensar que volem vendre l'Hospital de Sant Joan".

Per la seva part, la presidenta del Grup Salut, Teresa Gomis ha sigut molt gràfica, "és com si ara diguéssim que volem vendre la Colla Gengantera, tot això és absurd i no és veritat". Tant Pellicer com Gomis han negat que "l'Ajuntament hagi mantingut cap reunió per aquest tema amb representats de la Fundació Santa Tecla", un centre amb el que s'havia especulat el seu interès per "adquirir" l'Hospital de Sant Joan. Pel que fa a la marxa del director general de Sagessa, José Augusto García Navarro -decisió avançada per aquesta revista digital dimarts passat- Carles Pellicer ha anunciat que ja s'ha iniciat el procés per a nomenar el seu substitut, tot i que no ha concretat com es faria.

Pocs minuts després, el protagonisme s'ha desplaçat fins a la Plaça del Castell des d'on el Partit dels Socialistes de Catalunya ha fet la seva compareixença davant els mitjans de comunicació. El primer secretari, Francesc Vallès, acompanyat del portaveu municipal al consistori reusenc, Andreu Martín, s'ha mostrar molt crític "amb aquesta situació creada en el si de l'Hospital de Sant Joan". Vallès ha manifestat que "aquest govern ha trencat el consens en temes de sanitat que ha caracteritzat la política a Reus i que ha fet de Sagessa un model de gestió".

“No em vull ni imaginar -ha dit Vallès- que a l’alcalde de Reus li hagi passat pel cap la possibilitat de vendre’s l’Hospital de Reus i, menys, a Tarragona”. Vallès ha reclamat a Pellicer que "negui, no només la venda de l’hospital, sinó també qualsevol canvi en el model de gestió i la possibilitat de desprendre’s del grup Sagessa, ja sigui a nivell territorial o sectorial". La compareixença del primer secretari s’ha produït després de "reunir-nos amb el director general de Sagessa, José Augusto García Navarro, per confirmar que abandona el càrrec el proper 3 de desembre, i amb el comitè d’empresa hagi alertat d’una possible venda de l’hospital a la Fundació Santa Tecla. El primer secretari del PSC reusenc, ha explicat que l’Hospital de Sant Joan "representa una quarta part de la sanitat catalana, que és la joia de la corona i l’enveja de tothom". Vallès s’ha mostrat molt "preocupat pel fet que l’equip de govern no hagi estat capaç d’evitar unes especulacions que posen en risc més de 1.500 llocs de treball, l’estabilitat d’un model de gestió exemplar, la vinculació amb la Facultat de Medecina i, a nivell més general, el prestigi de la ciutat de Reus.