La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

MENJAR I BEURE | L'entrevista

Gerard Cros Barenys

11/11/2012 | Per Cèsar Compte

Gerard Cort Barenys (Foto: Xavi Jurio)

Gerard Cort Barenys (Foto: Xavi Jurio)

Tots els alumnes volen ser Ferran Adrià?

—El món mediàtic ha ajudat a tenir més alumnes a les escoles d’hoteleria. Això és evident, però també és cert que hi vénen més enganyats que mai. N’hi ha molts que aspiren a ser estrelles, però n’hi ha d’altres, la majoria, que volen aprendre l’ofici.

Creu que és un ofici poc valorat?

—Si tenim en compte el sacrifici que comporta, està molt poc valorat.

I la crisi com afecta aquesta professió?

—De moment, no gaire. Els índexs d’inserció laboral són molt elevats. El que sí que hem notat és que els alumnes són d’edats més avançades. Gent que es queda sense feina i considera que mai és tard per aprendre un ofici.

Per ser un bon cuiner...

—S’ha de tenir molta paciència, constància en el treball i afany de superació.

El món de la cuina és molt masculí.

—Sí, però cada vegada menys.

S’aprèn cuinant?

—Cuinant, tastant i equivocant-se molt.

La cuina catalana està reconeguda internacionalment?

—Molt. La dieta mediterrània i els seus valors ens han situat en el top 10 de la cuina de tot el món.

Com porten el tema de cuina de creació a l’escola?

—És un apartat que es potencia en el darrer any del grau. La base s’ha de posar a partir de la cuina tradicional i la seva evolució ens portarà cap a la cuina d’autor. Però primer s’ha de saber com s’han de posar els dits per no tallar-se’ls.

 

Entrevista publicada al número 5 de la Revista NW (Maig de 2012)