La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Gastronomia

Arrenca una nova edició de la Ganxet Pintxo

42 establiments de tota la ciutat participen en la iniciativa

08/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Moment de la presentació de la Ganxet Pintxo, feta dies enrere.

Moment de la presentació de la Ganxet Pintxo, feta dies enrere.

El local Sol de Nit acollirà el vespre d'aquest dijous l'acte d'inici de l'edició d'aquesta tardor de la Ganxet Pintxo, la ruta de tapes de la ciutat. L'acte comptarà amb la presència de les patinadores del Reus Deportiu, recent proclamades campiones del món de Grups Xou, a Nova Zelanda.

La present edició d'aquesta iniciativa està concebuda com una finalíssima en la que hi participaran els 42 establiments seleccionats de l'edició de la passada primavera. Un jurat professional serà l’encarregat de determinar els tres guanyadors d’aquesta edició. Tal com ja es va fer a les edicions anteriors, el jurat repartirà els establiments participants en tres corones concèntriques per garantir la igualtat d’oportunitats, especialment a l’hora de valorar el vot popular que serà orientatiu pels membres del jurat. El vot popular l’atorgaran tots els que facin la ruta els quals tindran l’oportunitat de votar les tres millors tapes. Ho podran fer als mateixos establiments on hi haurà una urna de la ruta Ganxet Pintxo. A més, tots els que hi participin entraran, automàticament, en el sorteig de diversos premis com ara un cap de setmana d’enoturisme en una casa rural de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç de Reus; un àpat per a dues persones en un restaurant d’estrella Michelin i un àpat també per a dues persones en un dels establiments participants a la ruta de tapes. En aquesta edició, també es donarà el premi Ganxet llengua. Aquesta és una col·laboració que realitza la Cambra de Comerç amb al Centre de Normalització Lingüística. En aquest cas, els organitzadors volen donar relleu als establiments que tinguin una especial sensibilitat en l’ús de la llengua catalana en la retolació de l’establiment, en el contingut de la seva carta i en l’ús del català en la relació amb el client.

Com és habitual els que vulguin fer la ruta tindran a la seva disposició la guia en suport paper. Se n’han editat 30.000 que reprodueixen les 42 tapes. Al revers hi ha el plànol de la ciutat amb la localització de cada establiment. Les guies es podran trobar als establiments participants, a la Cambra de Comerç i a la seu del patronat de Turisme al Mercadal. També es podrà descarregar des de la pàgina web www.ganxetpintxo.cat .