La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | PLE EXTRAORDINARI

La majoria numèrica de CiU i PP anul·la el debat sobre l'estabilitat del pacte de govern de Reus

L'alcalde acusa els socialistes de fer un "paper esperpèntic" i aquests li retreuen "tocs antidemocràtics"

06/11/2012 | Per Cori Sebastià

El ple extraordinari ha durat menys d'un quart d'hora.

El ple extraordinari ha durat menys d'un quart d'hora.

Al punt de tres quarts de 10 del matí s’ha iniciat el ple extraordinari que havia de debatre l’estabilitat del pacte de govern que mantenen CiU i el PP a Reus. El PSC, emparant-se en l’article 59 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) havia sol·licitat la convocatòria de la sessió. Els socialistes consideren que la solidesa del pacte s’ha posat seriosament en dubte després que, al ple del mes passat, la primera tinent d’alcalde, la popular Alícia Alegret, reclamés públicament lleialtat a l’alcalde i al grup de CiU. El PSC manté que el govern no és sòlid i no té un projecte clar de ciutat, un fets que considera greus tenint en compte la situació econòmica.

El ple s’ha celebrat amb tots els regidors del govern però no hi han assistit els dos d’Ara Reus (disconformes amb la sessió per considerar-la absurda i amb finalitat electoralista del PSC) ni el socialista Carles Salas, que segons el seu partit, s’ha excusat per motius de feina.  L’alcalde Carles Pellicer ha deixat clar des del primer moment el seu malestar per la celebració del ple. Només començar ja ha fet saber que els regidors no cobrarien ni un euro per la sessió, ha donat poc més de 5 minuts per exposar la moció al portaveu socialista, i 3, al portaveu de la CUP. No els hi ha permès més intervencions. A l’hora de votar la moció, que tenia 9 punts, s’ha justificat en el ROM perquè es votés en bloc, i no per separat com s’acostuma a fer en moltes ocasions. Finalment, però, a petició del regidor de la CUP, David Vidal, ha acceptat votar els punts repartits en dos blocs. Abans, però, ha apuntat que el canvi era possible perquè el govern ho permetia.

La moció presentada pel PSC, que era l’únic punt de l’ordre del dia del ple,  demanava al govern, a grans trets, un informe sobre el nivell de compliment del pacte i també l’instava a convocar les comissions informatives i els consells d’administració dels grups Aigües i Econòmic (segons els socialistes no s’han fet totes). La majoria numèrica del govern ha fet que la moció s’hagi tombat. Cap membre del govern ha pres la paraula. Per tant, no hi hagut debat.

El foc creuat, però, entre l’alcalde i els socialistes ha arribat després de la sessió. Davant dels mitjans de comunicació, Carles Pellicer ha afirmat que avui el PSC “ha fet un paper esperpèntic”. L’alcalde manté que el govern és estable i que l’estratègia del PSC de qüestionar-lo només obeeix a la crisi interna que viuen els socialistes. Pellicer ha afirmat que “no em vull creure que el PSC només va a enderrocar el govern”, i ha sentenciat que al ple d’aquest dimarts l’única cosa que han fet ha estat perdre el temps. I ha afegit: “I jo tinc molta feina”.

Per la seva banda, els socialistes han afirmat que no tenen cap intenció de fer caure el govern local però mantenen que l’executiu és feble i només existeix per l’ interès de CiU i del PP de conservar la cadira. El portaveu del PSC, Andreu Martín, ha criticat durament l’actitud de l’alcalde durant el ple. Segons la seva opinió, “ha tingut tocs bastant antidemocràtics. Avui ha fet el ridícul comportant-se com un home amb poca capacitat democràtica”. Les critiques dels socialistes, però, no s’han aturat aquí. Han afirmat estar decebuts amb l’alcalde “perquè no ha afrontat aquest ple amb lideratge i valentia”. Pel PSC, el fet que el govern no hagi estat disposat a debatre la seva moció és una mostra més del menyspreu que té a l’oposició.