La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | El PSC mou fitxa

Els socialistes reusencs demanaran un ple extraordinari per debatre la solidesa del pacte CiU-PP

La sol·licitud es registrarà divendres vinent perquè "el Ple es pugui celebrar abans de la campanya electoral"

31/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la celebració de la roda de premsa d'aquest matí, al despatx del PSC.

Una imatge de la celebració de la roda de premsa d'aquest matí, al despatx del PSC.

El grup municipal socialista a l'Ajunatment de Reus  ha decidit tirar endavant la petició d’un ple extraordinari per debatre la solidesa del pacte entre els dos socis de govern (CiU i PP) i, en conseqüència, la governabilitat a la ciutat. Segons el seu portaveu, Andreu Martin, "el PSC ha pres aquesta decisió després que l’alcalde no hagi fet cap declaració sobre l’estabilitat del govern, posada en dubte al darrer ple per la tinent d’Alcalde, Alícia Alegret". La petició es registrarà el proper divendres, dia 2 de novembre, perquè la sessió plenària es pugi fer abans de les eleccions al Parlament de Catalunya. Cal destacar que el Reglament Orgànic de l’Ajuntament (ROM) estableix que un cop formalitzada aquesta petició, l’alcalde té quinze dies hàbils per convocar el ple, des del dia que hagi estat sol·licitat. En el cas que Pellicer no el convoqués, aleshores és el secretari municipal qui l'ha de convocar per tal que se celebri al cap de 10 dies. Si el convoqués el mateix alcalde, la sessió plenària es podria celebrar abans de les eleccions del dia 25 de novembre. En cas contrari, el ple es podria celebrar a finals de mes. Cal recordar que Carles Pellicer va explicar fa dies als micròfons de Punt 6 Ràdio que si els socialistes formalitzaven aquesta petició, "seré al davant de la celebració del ple", si bé no va concretar dates de la seva celebració.

Andreu Martín, portaveu del PSC, ha explicat que aquest mateix matí que ha comunicat per correu electrònic a l’alcalde la decisió de tirar endavant la proposta d’aquest ple -recordem que Pellicer és de viatge a Rússia aquests dies- i que s’està treballant en l’orde del dia, "que tindrà per objectiu que Pellicer doni compte a la corporació de l’estabilitat del pacte, dels objectius estratègics de l’equip de govern i del projecte de ciutat". Martín ha reiterat la necessitat de convocar aquest ple després de les acusacions de la tinent d’alcalde Alícia Alegret, "sobre deslleialtats per part de polítics i tècnics cap als regidors del seu partit. Això és una denúncia molt seriosa. Que una tinent d’alcalde arribi a denunciar això en un ple vol dir que la situació és molt greu i la paràlisi de la ciutat molt acusada. Com es pot governar si s’estan posant pals a les rodes entre ells?" ha preguntat. Pel portaveu del PSC la realització d’aquest ple suposarà "un exercici de responsabilitat i de control de l’acció de govern, una oportunitat per l’alcalde de rendir comptes a la ciutadania i, en darrer terme, la possibilitat d’aconseguir compromisos per millorar la governabilitat de la ciutat". 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL
La independència tensa el pacte de govern de Reus

19/10/2012 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

La primera tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Reus, Alícia Alegret, ha posat avui contra les cordes l'alcalde Carles Pellicer al qual li ha demanat públicament "lleialtat ". La demanda inesperada d'Alegret ha arribat en el ple municipal en el qual s'ha donat suport al dret a decidir dels catalans i a les ordenances municipals per a l'any que ve.