La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Acord pioner de formació

Els millors alumnes de l'Escola d'Aviació podran optar a les noves places que convoqui la companyia Vueling

Els pilots acceptats s'incorporaran a l'empresa amb les mateixes condicions contractuals establertes pel conveni col·lectiu del sector

29/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la signatura celebrada aquesta tarda a les instal.lacions del CESDA.

Una imatge de la signatura celebrada aquesta tarda a les instal.lacions del CESDA.

La companyia Vueling i el Centre d'Estudis de l'Aviació -CESDA- han signat aquesta tarda un acord pioner amb per tal que els seus millors alumnes puguin optar com a candidats a les noves places que l’empresa requereix per acomplir els seus plans d’expansió.

El conveni ha estat signat entre Fernando Val, director de producció de Vueling i Ricard Font, president de la Fundació Rego, entitat gestora de CESDA, únic centre de formació de pilots amb titulació universitària oficial i que ha estat designada entre les tres millors d’Europa, segons un estudi elaborat tenint en compte 400 escoles de 17 països.

Els millors expedients seleccionats per CESDA, accediran directament al procés de selecció obert per cobrir les places que es requeriran per a l’expansió de les operacions de Vueling. Els pilots acceptats s’incorporaran a l’empresa amb les mateixes condicions contractuals establertes pel conveni col·lectiu pel conjunt dels pilots. Així mateix, rebran la instrucció necessària per tal d’assegurar i mantenir els més alts estàndards de seguretat amb els que Vueling està compromesa en virtut de la certificació IOSA, la qualificació de seguretat més elevada atorgada per IATA.

"Amb aquest acord, que facilita l’accés a una primera oportunitat professional a alumnes amb un expedient acadèmic excel·lent, Vueling compleix amb la seva voluntat de donar suport al desenvolupament de l’aviació de l'Estat des del convenciment que aquest és un sector estratègic per al nostre país", ha explicat el director de producció de la citada empresa, Fernando Val.

Recordem que el CESDA, adscrit a la Universitat Rovira i Virgili (URV) és l'únic centre de formació de pilots d'aviació comercial que disposa del grau universitari oficial, Grau de Pilot d’Aviació i Operacions Aèries. Actualment té una ràtio molt reduïda d'alumnes per professor, amb una flota de 7 avions per a la instrucció en vol i també amb moderns simuladors per efectuar les pràctiques de vol a la cabina. Aquest centre va néixer el 2001 amb l'impuls del sector professional (Col·legi Oficial de Pilots de l'Aviació Comercial (COPAC), l'Administració Pública (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Reus) i el Suport d'Institucions universitàries (Universitat Rovira i Virgili). Actualment, la Fundació Rego, fundació sense ànim de lucre, gestiona l’escola amb l’objectiu de desenvolupar un centre innovador en la formació de pilots d'acord amb les noves necessitats que el sector aeronàutic demanda.