La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Llengua

Es posen en marxa un centenar de parelles lingüístiques

El Centre de Normalització Lingüística de Reus gestiona el programa.

27/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Foto de família de les parelles lingüístiques de Reus, a l'escenari de l'Orfeó Reusenc.

Foto de família de les parelles lingüístiques de Reus, a l'escenari de l'Orfeó Reusenc.

Més de 60 de persones originàries d'altres països han conegut aquest divendres les persones, voluntàries, amb qui compartiran una hora a la setmana per aprendre a entendre i parlar el català. Això era en l'acte de presentació de les parelles lingüístiques de Reus, a les quals caldria afegir-hi les parelles de la tresta del Baix Camp i el Priorat. En total, un centenar de parelles lingüístiques que s'han cret, coordinades pel Centre de Normalització Lingüística de Reus.

La iniciativa de les parelles lingüístiques forma part del programa Voluntariat per la Llengua i, amb el temps, ha demostrat ser una eina útil per a l'aprenentatge del català. Els voluntaris, en inscriure's, es comprometen a dedicar una hora a la setmana a la seva parella lingüística per tenir-hi conversa en català. D'aquesta manera, l'aprenent aprèn la llengua i guanya en fluïdesa, i el voluntari aprèn coses d'altres països.

Entre el material de suport lliurat a les parelles lingüístiques, la Revista NW hi ha aportat exemplars de la publicació per fomentar la lectura en català. Aquesta aportació neix d'un acord signat entre el Centre de Normalització Lingüística i l'empresa editora de la Revista.

Les persones interessades en aquesta iniciativa poden buscar més informació en aquest enllaç.