La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | Nova equipació hospitalaria

Demà es posa en marxa el primer accelerador lineal al nou Hospital de Sant Joan

Es modernitza l'Hospital de Sant Joan

07/03/2012 | Per Joan Carrion

Les noves instal.lacions amb el Dr. Josep Gumà, director de l'Àrea d'Oncologia de l'Hospital, la Dra. Meritxell Arenas, directora del Servei de Radioteràpia  i el Dr. Manel Artigues, cap de Servei de Protecció Radiològic

Les noves instal.lacions amb el Dr. Josep Gumà, director de l'Àrea d'Oncologia de l'Hospital, la Dra. Meritxell Arenas, directora del Servei de Radioteràpia i el Dr. Manel Artigues, cap de Servei de Protecció Radiològic

El primer dels dos acceleradors lineals del nou Hospital de Sant Joan de Reus per al tractament amb radioteràpia dels malalts oncològics començarà la seva activitat demà dia 8 de març i està previst que doni servei a prop de 60 pacients al dia, amb un horari de funcionament de les vuit del matí fins a les deu de la nit. Aquesta nova instal.lació ha comptat amb un pressupost d'1,7 milions d'euros i se suma als dos acceleradors lineals que hi ha actualment a l'antic Hospital del carrer de sant Joan i està planificat que acabi substituint els més antic dels dos, que va entrar en funcionament el mes de maig de l'any 2000. L'Hospital ha anunciat que passat l'estiu es posarà en marxa un segon accelerador que serà un dels més moderns de l'Estat, ja que permetrà fer tractaments amb radioteràpia d'intensitat modulada (IMRT) i teràpia guiada per la imatge, entre d'altres serveis. La IMRT és una tècnica que s'adapta a la forma del tumor, fet que permetrà augmentar-ne la dosi i protegir els òrgans sans. Actualment el centre sanitari ja disposa d'un equip per fer aquesta tècnica i es tracten alguns pacients.

Cal destacar també que els dos acceleradors del nou Hospital i els del vell (que també han realitzat una aturada tècnica fins demà dijous) són bessons, Això suposarà que en cas de revisió tècnica o avaria, el pacient no perdrà la sessió diària perquè podrà fer-la en qualsevol dels altres equips.

L'Hospital de Sant Joan de Reus és el centre assistencial de referència de l'oncologia radioteràpica de la demarcació de Tarragona, i l'any passat va tractar 1.707 pacients i en va diagnosticar 4.257 de nous.