La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | EQUIPAMENTS

L'Ajuntament de Reus no sap quan podrà obrir la biblioteca Pere Anguera

Acondicionar la sala que acollirà una exposició de quadres de Fortuny costarà 100.000 euros

21/10/2012 | Per Cori Sebastià

La biblioteca ja hauria d'haver obert les portes a finals de l'any passat.

La biblioteca ja hauria d'haver obert les portes a finals de l'any passat.

El regidor d’Urbanisme, Miquel Domingo, ha explicat que l’Ajuntament no sap quan es podrà obrir la nova biblioteca municipal Pere Anguera, situada a la zona de Mas Iglesias. L’empresa que executa l’obra ha fet suspensió de pagaments i per aquest motiu des de fa mesos la construcció està aturada. Així, ho va explicar Domingo divendres passat al ple de l’Ajuntament arran d’una pregunta presentada pel PSC. El titular d’Urbanisme va afirmar que l’obra s’ha executat en un 93%. Per tant, pràcticament està acabada. Segons va dir, sovint ell i responsables de l’empresa visiten la construcció per evitar que hi hagi cap deteriorament.

La previsió inicial era que la biblioteca obrís les portes a finals de l’any passat. Aleshores, però, es va saber que l’empresa reusenca Arias i Olivé SA, a la qual s’havia adjudicat el projecte, havia entrat en concurs de creditors, fet que va comportar l’aturada de la construcció. La nova biblioteca ha suposat una inversió d’1,6 milions d’euros. Es tracta d’un edifici amb una superfície útil de 1.555 metres quadrats, repartits en dues plantes i un altell. La biblioteca haurà d’acollir l’important fons personal de 15.000 llibres de l’historiador Pere Anguera,  el qual la seva família va cedir a la ciutat.

D’altra banda, el regidor de Cultura, Joaquim Sorio, a instàncies dels socialistes, també ha informat que estan pressupostades en 100.000 euros les obres per acondicionar la sala del Museu d’Arqueologia que haurà d’acollir l’exposició de quadres que s’exposaran amb motiu de l’Any Fortuny. Per cedir a Reus alguns quadres del pintor reusenc Marià Fortuny, el MNAC posa com a condició que l’espai on es podran veure reuneixi unes determinades condicions de climatització i humitat amb la finalitat de garantir una bona conservació de les obres. Segons Sorio, de moment, el Museu Nacional d’Art de Catalunya encara no ha confirmat si cedirà el quadre de “La Vicaria”, un dels més coneguts de Marià Fortuny perquè es pugui veure, altre cop, a la capital del Baix Camp en la mostra que es muntarà amb motiu de la celebració dels 175 anys del naixement del pintor reusenc. L’Ajuntament preveu tenir el mes que ve el projecte d’adequació de la sala.